前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
通宵到佔路成功 警方被包圍 對峙 一直係前線 拉鐵馬 亦係我唯一一個參與既抗爭活動
去到中午我諗住食個lunch 在此之前我冇回過頭 一直expect所有人都係戰鬥status

直到返到去 我聽到15個男丁都搵幾分鐘 路邊坐住玩手機game 班男人夠擔拍哂手掌? 真係好撚燥 秒上火 點撚解我要為呢班人出生入死

呢幾日唔係reddit有咁多人proud of hong kong 我真係會變焦土
Well...有時黎打個卡都算係咁架喇 有啲當冇事日日喜茶海底撈...
其實咁多人做個人鏈搬物資都得啦
洗乜逐件搬
見到啲撚屌拎撚住晒物資但企到冇雷公咁
遠真係把幾火 大佬啊 頭盔果啲真係有限㗎
我知帶咗會安全好多 但你地有冇諗過前線
更加危險 望到頭幾層巴絲唔夠防衛真係有啲心酸 利申發夢經歷
極度ON9
印象中我開po個陣已經講過12號會非和平,大部分人知會係非和平又要黎,但又唔肯上一上前線企。唔係想分化,但只係想大家去到呢一刻真係有少少覺悟幫下手 救下人前線其實真係唔夠人架。個日龍和道我地傷左一批就無人上到 所以就咁失守呀香港人齊心加油
咩溫和啫 聽講虐畜從來都唔係本意/目標
仲有催淚彈射落黎個彈唔洗太驚
慢慢行 抖唔到氣就用濕毛巾放口罩前面抖氣
唔洗退到咁後
我地人多唔怕
多謝你哋嘅付出!相反自己連搬嘢都唔知要搬去邊,又冇力,好廢
不如物資準備比前線我有一刻係咁諗
有冇人偷偷係呢個moment 揸車傳d盾來
夢境中支持前綫。
有野想補充我個夢境,就係個時物資其實不足,不足在於真係唔夠頂gas。一開波添華放gas食正風向,海富都feel到眼痛。個時主要得普通口罩supply真係頂唔d gas。
但感動既係有次添華d龍想沖出黎夏慤,大家特別係d女都屌住老母沖上去圍,嚇到d龍一仆一碌咁返去form盾陣。自此班狗就狂放gas,仲要同人群有距離順風向,夢裡面真係頂唔到。好對唔住!
屌 我係添馬first aid站 受傷處理緊 有班港女係度自拍 搞撚到我驚比佢地影唔敢處理傷口住 要換過個位
兩睇啦 唔退後啲 前線果啲真係焗食好似落左地獄咁 冇路走
巴打 我應該記得你 係咪九號晚我同你講個肥仔係鬼 然後十二號下午大約三點前線見到 一齊分析現況嗰個 平安嗎?
我成日同人講做前線果班好撚堅好勇敢,多謝你地
唔好燥,有啲唔郁都多謝佢出嚟
但係要支援時一定要到,唔該
巴打唔好灰心
我亦想告介下12號去左金鐘既人
唔係嘉年華會 唔係打卡聖地
呢到冇光環 只有守住前線既frontline同中後既支援友
12號個日靜係諗住嚟食花生既
希望下次再去可以做多d野幫下前線既人
減輕佢地既壓力
發夢自己係前線, 發現自己同樓主真係一樣咁諗
夢入邊我係龍和道, 每次望向添馬公園個個塞晒係到都好嬲
其實幫下手送D野食同水落黎都好呀....點會真係淨係係到食花生架....
push
下次發夢前線再聚 .
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞