前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
我係樓主
仲有呢個即時post

即時:前線們都忍唔住喊
https://lih.kg/1212190
依一樣野係真,就好似兩個世界咁
我由金鐘返到銅鑼灣已經兩個世界
雖然我唔係前線 我係樓主口中所講既橋上仆街
但我帶住我女朋友真係唔敢落前線
自己衰我唔怕,但佢一定會跟我衝
之後同佢仲正面食左兩粒爆炸式催淚彈
其實都唔撚望你會衝入去 但至少落嚟幫下係前面中招退咗落嚟既人都好啊 成班就好似睇戲咁 嗰一下真心有啲灰 究竟我上到咁前係為咗咩
highly appreciate!!!!!!!!!
發夢睇到由龍和道退到郵局個位置時,手持大聲公果位義士講野講到喊真係好心up
發夢落左黎唔係橋上面.
但我認我係垃圾唔敢做前線,
只係係後面幫拖嗌前線需要既物資同幫手運,
我唔係啲前線既人我唔敢做最衝
Sorry
真,郁啲就話暴動真係令好多人卻步,我支持勇武但唔敢自己做勇武嗰個,6.12我都淨係敢幫手買物資傳物資,企到最邊邊有事可以走,我知我好廢,但6.9同6.12真係我第一次上街,戴住口罩黑衫黑帽行係條街到我已經驚俾人拉,我相信好多人同我一樣淨係敢用和理非支持勇武

係我對你地前線唔住
前線食彈要退個陣後排唔好走 一走就散
利申,夢境嚟
雖然我冇真係人如其名
但我係前線都覺得好攰 後面一見到防暴一郁就跑到仆街
冇反包圍個意識 同埋睇到後面冇人肯行前好失望
利申發夢行去前線果彈:眼淚係咁流,諗起阿爸阿媽,諗起鍾意果個女仔。笠住個頭盔 拎住把遮 ,一步一步向最前線行到最頭。比人打到仆街 食晒彈 都冇後悔過。

希望有更多手足真係黎支援下前線,唔係叫你地送頭。
但要明白前線好緊要,唔好諗住係後面行下街就算。
就算幫手Backup 遞下物資都好,呢場戰爭冇咗條Frontline真係成唔到事的。
我愛你巴打
影相打卡 天橋高位影遠景冇乜意議 但係真係唔好影大頭 你喺下邊 咁多人嘅情況影相個個清楚入晒鏡 點搞呀
push
冇錯,有時風向唔太岩狗都上唔到
防線其實仲係到,但好多中完都唔敢再上
剩係3點果波之後已經叫唔到幾多人上前
最勇嗰批食哂彈啦,全部徹哂
無辦法唔走喎

出動到催淚彈胡椒水砲呢啲

同埋唔好屌企響天橋嗰啲啦

本來下面已經好逼 企埋落去就更加冇意思

塞住曬條路
而且明知有衝突都到場點都好過留響屋企嘅...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞