野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
唔好小學雞,警犬突破時候你唔會諗到要唱歌
對於煙頭個人有少少意見,
見好多人提議整個水桶整熄啲煙頭,但啲桶有水唔方便拎又容易整跌kick親人,個人建議可唔可以用濕水大毛巾蓋住啲煙頭?
1) 易買到 2) 方便拎
有冇效就唔知,但啲煙會同水反應,應該會trap住唔會出到黎?
事先封左佢地可能出黎嘅路?
後排物資視野比較闊
可以擔演埋指揮角色
咁叫小學雞?你當琴日唱左廿幾個鐘果堆人死架?佢地都有份令我地611晚無清場架
咁用專業防具會唔會方便d?
準備Walkie Talkie,派比去野餐嘅人,唔同區有兩三個負責資訊傳遞,等大家容易配合行動一齊食飯,好多時連登講野現場根本冇人知
其實唔關己方既三點事

係對方預左三點要開始operation, 趕得及6點放工前取上風
攞到上風的話放工後既支援就會少好多好多

真係要檢討的話,下午時間要繼續大唱聖詩,搵社工開咪講道理

收工西裝友OL到場後對方出招既成本就會好高
好似話好貴? 同埋可以係邊買到?
其實cum住一陣好快等佢缺氧熄左走開?
不過咁樣就要多啲人手做呢件事
最好緊係有全套裝,但根本唔現實,係要用最快方法整熄煙頭等啲人唔好散得咁勁
好似一戰二戰個d tg gp咁,想支援既入支援gp,但只限數人頭,比大家知邊度要人
老老柒柒, 而家講咩戰術其實都係分別不大, 係裝備壓倒性既劣勢下根本唔好講攻破警犬防線, 淨係講緊防守都唔會守得住. 你試下現場義士有警犬一半既裝備? 唔撚洗戰術, 淨係鳩衝都贏撚硬
人地真係基督徒我意思係有人衝左,警察要清場,你點唱都無用
好醒喎,我覺得你應該另外開POST講呢樣野宣傳下,等大家下次醒目,而家大家已經唔驚催淚彈,左膠D講句,真係要畀D掌聲自己!
佢係入面有化學反應不停出煙,啲煙同水分(例如你呼吸道嘅黏液)反應產生嘅化學物質就係令你難受嘅原因,只要trap得住啲煙就唔驚,
我講大毛巾係因為佢面積夠大,蓋住煙頭可以密封左佢,但佢仲會有煙出會經過毛巾嘅空隙走出黎,咁你濕左水啲水分就會先同啲煙反應,咁對人影響就細
個個都衝就係,依家講分工
that's why我有另外一個POST
https://lihkg.com/thread/1212638/page/1
如果無walkie或者要有啲人做步兵
跑黎跑去傳遞update資訊
因為無大台設備差咁啲無音響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞