野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
真心問 絲 冇膽冇力衝 除左買物資喺現場仲有乜幫到手?
個燃燒應該係用氧化劑,唔係空氣,所以蓋住係唔會熄(不過可以防煙),一定要加水降温stop個燃燒
你諗下示威者唱緊聖詩, 警察開槍鎮壓, 個畫面係會幾咁dramtic 同埋震撼, 一定會得到全球耶撚關注
今次衰三樣

爆頭
射記者
射唱詩隊

依三樣攞到好多 “主流港人” 支持

射埋OL 西裝友就大功告成
邊個睇到?前線根本冇network
諗諗下walkie好易比黑狗jam線
都係吹雞/舉旗實際
守龍和有守龍和既價值
守得好先可以幫立會爭取時間
否則龍和無人 只會大開中門 狗車支援一到龍和就反包圍到立會
防守線一定要守
唔係會比狗反包抄
exactly
後排要有心理準備 立即整熄佢,好似玩遊戲咁
技巧,逆風位整熄佢,冇咁臭煙味
咁緊係唔係一個人做哂啦
你企前面睇得清個局勢咩?
而家唔係比你慢慢同佢捉戰棋呀
話黎就黎架喇
其實有無得學以前啲人用月餅去傳遞信息? i.e. 搵人不斷送水,但喺水嘅 label 上面 mark 咗進攻時間咁,咁啲狗就無咁易知幾點進攻
推 一組幾個有照應!
後方傳物資/搵物資,最重要係幫手嗌,叫人一齊去班啲野返黎
出事時前面啲人一定係唔夠架生要靠最後方傳
但後面都唔見得有足夠存貨,所以係要主動搵
尋日喺後面肯幫口嗌既人得來來去去幾個,肯去再後啲跑物資既更加少,有好多棟喺度成碌木咁冇野做都唔幫手唔出聲
諗諗下walkie好似唔係好work, 都係用返再傳統既方法啦 (e.g. 旗, 信號兵)
公司後排太鳩hea企, 速遞佔好少
可唔可以唔用電呀
舉旗/顏色牌
紅黃綠
緊急,盡快,不需要 - 支援

會唔會簡單方便快捷?
要準備水桶/水箱
一有催淚彈就扔入去解除威脅
衝0個班人多前面,其實仲要d小隊負責誘敵同側擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞