野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
先利申: 琴日晏就係龍和添華道前線, 之後徹到大會堂

琴日收到tg channel 指示3點正衝擊立法會, 所以我係前線等
黑警係三點零鐘開始突然徹離添華道,退入立法會
添華道兩邊示威者一湧以上,佔領添華道
然後好快有人發現速龍係龍和道隧道出現放催淚彈,同時亦都有一班防暴係添馬公園走落黎龍和道
好彩哨兵及早發現,添華道示威者緊急徹離,往大會堂方向後退,先至冇俾人包抄

好多示威者入左大會堂同愛丁堡廣場休息,但好快有大班防暴係AIA出現,我地完全陷入被包圍既場面。

我想討論既係好明顯黑警徹離添華道係一個陷阱黎,佢地可能係睇準左三點衝擊呢樣野,想睇下大家有冇咩戰術建議
PUSH
PUSH
連記者都知3點有衝擊 佢地一定知一定防到
目標真係要一致d,係衝擊立會,就衝立會,係所有人
冇錯,全部公海谷同CHANNEL都有晒狗係度

我想講龍和真係一個好危險既地方,狗一係立法會底者中信衝出黎,然後AIA果邊又有,根本就圍死晒冇得走
講就話三點deadline
唔係真係打開口牌咁on9一到1500就衝架嘛
我地一樣可以狼來了
琴日已經好一致,三點鐘,真係煲底同添華道兩邊都一齊衝左,但狗好有策略咁放棄添華道然後谷晒去煲底果邊突破再反包抄返龍和添華,唔想讚佢,但佢真係有策略,我地所謂既策略只係幾時一齊衝,完
里個真,可以點改善
我覺得我地一來現場冇即時通訊(個FIRECHAT唔識用,有冇人出教學?)二來冇人現場指揮
好難狼來了,現場好難溝通達成一致
如果變,每次攻就攻警犬最弱個面先,等佢調人過去,先衝立會
理想當然係最好做到
不過一定要成隊人都聽指示先得
人地狗就可以,我地現場收個MSG都收唔到,好難得先大家都收到又同意三點

你玩狼來了唔係狼人地,係狼自己人呀,好沮喪呀
我地警犬情況update其實做得唔錯,keep住知佢地邊度邊度有幾多人,再決定
戰術就係唔好等警方來齊先衝
https://lihkg.com/thread/1213563/page/1
我出左個新POST去令狗隻唔敢打我地
分工,用投票系統即時知邊度要幾多人
好多人話琴日物資站好遠,支援效率低
可以參考雨傘個陣,支援組盡量安排係前線後方
有事可以即刻處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞