野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
太少遠攻,大家應該飲多啲可樂
就係講緊裝備絕對劣勢下, 你有咩神級戰術策略都好, 分工幾咁完美都好, 都唔會有太大作用, 無論攻定守都只會有心無力.
但係呢啲可以點表達得清楚,大家都明大概意思?
PUSHK
重點應該係主動出擊
walkie talkie係必須,但要小心比人,最好係一班信得過嘅朋友分散唔同地方,再同嗰個地方嘅前線協調比你地交換資訊
問題係好多人都冇膽衝
前線永遠都係嗰批勇士
有啲已經認得
先唔講贏唔贏到, 而家情況如果想埋到班狗身, 防毒面罩+盾牌真係基本
裝備可以upgrade,防具要有用
顏色牌幾好,好簡單 紅藍綠 已經可以傳達簡單signal
資訊唔流通真係其中一個好緊要嘅問題
大聲公有個問題就係做緊野未必聽得清楚
反而還回基本步,每一段距離就有個旗手,用唔同顏色代表唔同地方同仲要啲咩可能仲好
當然咩色代表咩就緊係唔可以係網上隨便講啦
點都會有 唔好搏 tg都掃到嘅 都要小心
煙頭啲煙係酸性嘅,用梳打粉開過嘅水
可以中和酸性物質,一係用大量水去稀釋酸鹼度
近攻挨打,人地退好快又食返個位,遠攻先係皇道,前排盾,唔使推咁前,開遮遮樣,後排遠攻
我係想打 sorry
比你打爆左速龍又點?解放軍嚟到香港照樣死過?唔好正面同班狗衝突,只要集合到一班人係馬路上走嚟走佢,堵塞交通,班狗就好頭痕
不過我都贊成諗多啲方法減低班狗武器嘅殺傷力
屌,成單嘢咁搞gag,我leader同顧問知道你間公司有好多高級文職,又知你地冇咩財政壓力,叫我叫高級文職同事同叫人力資源公司揾多D高級文職去你地公司,點知你地一直擔心財政漏洞
兩邊協調唔到我都明,但on99到咁我先知原來冇咩公司請到高lv messenger(我覺得我係),雖然我都係見自己冇工返走去做messenger。同埋太依靠chatroom,個chatroom根本唔可以信,出人出錢先有資格人同人面對面開個私人channel換商業情報
光復64 世界圍剿
會唔會可以再簡單啲
紅色就危急要人
黃色盡快支援
綠色己解決平靜
你覺得你贏左班狗駐港解放軍唔識做野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞