野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
其實係嗰邊得3台算係上到網
另外notifications唔知係咪唔係用4g。收得幾好
有時whatsapp彈到notifications, 但禁完落去係冇反應

連登本身有notifications,可能幫到手
就算係64都唔係以武力抗爭做主調啦,你一郁手嗰下班和理非就會走曬,得返你地孤軍作戰,同埋班狗理直氣壯咁用橡膠子彈
其實除左裝備,大家都真係要習下武,最少走得快d頂得兩下
同埋尋日現場資訊極唔流通,用telegram嘅話一嚟班狗都睇到,二嚟佢地會放好多鬼入嚟,三嚟現場大部分人都收唔到網絡

可以買一啲無線電比每個資訊站,同時整啲音響設備等在場嘅人接收到即時資訊
舉色牌同時 都搵人講 同埋未開始前都要同參加者講下咩色咩意思
到時舉咗清楚聽到係咩指示再同身邊人講 會唔會ok?
我覺得最緊要係齊上齊落
唔好留低任何人
尤其急行撤退有人走唔切
要互相照應

當然尋日大家已經做得好好
但我地唔能夠損失任何人

要有後備排,on case 前線受傷後撤
後排人士要衝前cover 同扶走傷員
舉左牌都要同時用大聲公,用最簡短清楚既幾隻字嗌
尋日d人係聽到都唔會幫手嗌,唔可以旨意佢地自己傳話
下次tg admin 自己成立一隊/幾隊特別小組係識既 知一定唔係鬼既做特別野 唔係就好似今次咁比人食返轉頭 谷有鬼就一定架啦 所以要有支隱密既小隊去出其不意

同埋今次主打各有各做 但我唔希望一味當正自己打後衛但其實乜柒都唔撚識做既人再出黎戰場

3點幾個時沖 頭輪沖完要退個下正正比你地頂住

不過都好感激你地有出黎 但勇武既同和平要分開

所以下次有機會 請分開和平既好似今日咁樣 令啲人罷工 上網搞班狗官同霸好個位和平示威同收留物資
都係 點都會流出咁流多啲 等佢地忙下
贏左黑警場仗再算,依家重點未到解放軍
要成個金鐘都傳到話 定係只係for某一個區域?
如果要成個金鐘都傳到話,舉旗同大聲公都未必有效
真係要好多人手先做,同埋唔可以隔太遠
例如一條天橋,可能橋頭 中 尾都有人負責先傳到落去
最緊要做好通訊 TG肯定有狗 戰術暴露晒
用煙? 點整
同埋我覺得最好全部都一組一組人咁行動 唔係有人被捉先再一齊出去救 咁樣救又唔易又大風險
點解要用我地最弱嘅去打人地最強嘅野?

我地勝在有道德高地,有一大班人支持,有理想,而拙於武器質素

對家就啱啱相反,只係一班攞正牌有無限資源同你鏈嘅契弟

只要我地唔好主動郁手,等佢地無任何理由之下武力鎮壓,譴責返一兩日,先再考慮將武力升級

立法會今日都未開,好可能建制嗰邊中共要夾實班議員先開會,我地仲有一個禮拜時間
我建議現場要有旗手

有D似古代打仗前線士兵一樣乜都聽唔到,太嘈,佢地都係睇旗仔做人

可以好似烽火台咁,隔唔知幾遠就有一個巴打拎旗/大聲公傳話

我地唔可以再旨意電話
舉色做signal起碼兩邊睇到
容易access文具鋪就有得買
我去添馬公園寫生,有畫紙畫筆係好撚基本既事,阿SIR你同唔同意?
冇大台係大家嘅共識黎,人人都係leader,好難指揮
大聲公同哨子係最有效嘅通訊工具,現場上午九點前直頭冇大聲公,成班人企係度,連物資係邊都唔知道
可以咁on9本質上有幾點,
一. 大家到信chatroom送情報,錯曬,根本各公司係建立咗之後之間要立即開個個私channel,棄咗個chatroom,我地leader識做知你唔信我公司可以入嚟考察下,證明自己係有公司
二. 太多普通文職,冇人敢入工程部(即使換更),成班唔會補位係人都死,我自己做咗好耐messenger關心前線通知後援
三. 我唔知啦,leader們之間應該冇就實力評估情況,我有次同leader講,工程部做到死都冇文職入場,你地好心就考慮埋人員狀態再諗諗再唔再收購,結果佢地好似恍然大悟咗呢個關鍵位,相信我都覺得佢地都應該忽略咗公司人力構成
四.我唔知啦,大家應該冇考慮對方有冇財政憂慮,如果我入到領導層,我一定唔會搞到成單嘢咁,但我信我leader真係唔錯,有報要問我問文職有冇其他附近空殼公司嘅商業資料,應該打算顧一顧大局先去收購天華,可憐我冇文職理,人力公司又冇水準
提返大家,連登都可能會有狗

例子:

三點都過咗 槍都中埋 仲唔衝?等幾時?
https://lih.kg/1207949
可唔可以玩下遙控車個啲
或者 吳尊都可以 恭碩良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞