野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
都可以 同意物資站應該設立自己一套溝通方式
但想舉牌會係for物資定比大眾睇行動指令
因為舉牌大部份人都會見到 可以比佢地清晰啲
比物資流程會唔會係
前線-->通訊站-->運物資team-->物資站咁?
係 但重點係現場認到人 信得過
先開Gp現場加人
因為係講緊啲人太得閒野餐散步
見到狗既部署 再報料
位置太唔穩定
我覺得最後都會有一個整合post講曬 但依家係大家都有大家嘅睇法
而好易分散係唔好嘅post到 依個post有講個分team 都已經無人提 點先可以集中啲 加上我地有我地講得出方案其他人又唔知O唔OK
都係 但我覺得好似你咁講 最重要係四個stage既人 (你上面舉既例)要清晰 之後先向大眾傳遞訊息
我一直都明白你嘅觀點,所以我先做messenger。leader點我去邊問咩講咩攞咩睇咩我都做曬,我同佢第一日識我都願做,都係因為我同佢都有同一個目標,就係知自己人發生咩事,有咩決定同外圍係咩環境下,決定自己做咩,可憐唔夠messenger,一個人單傳咗六個鐘,所以唔係我單純高位睇多D就係局勢
係 要搵醒目仔女做
一組一組行動 推!!!
如果大家對某個方面特別有意見/特別在行可以喺某個平台集中傾先
唔想有好意見但咁岩無人推post而忽略曬咗 再出結論整合會唔會好啲
另外同team嘅會唔會有某啲標誌可以認返自己人? 到時先分到工
啱 而家好亂
我無睇其他post 唔知其實依到係咪集中討論緊
我自己本身plan過個暗號
旗計係召集
紅-飲食
黃-防具
藍-急救用品
?+白-停止供應
黑-情報人員
仲有吹雞係現場情況
短-我方有攻擊
長吹-敵方進攻
短2-情況冇變(每N分鐘報時)
但鬼理你咩,敢執屎都係前人員先有勇氣咋都係
好似太複雜
但前面傾過
同埋紅黃綠本身都有通用意思(例如交通燈)
會易明啲
所以呢幾個色都係做要人增援指標色簡單乾脆啲
好似太複雜
前面傾過
會易明啲
敢執先好入拆彈組
就咁睇都好似有少少難記 加上依家係即場再講係咩意思 怕唔怕記唔到
大家請記住你地唔係係一間房度,由於香港對動物既繁殖一向鼓勵所以畜牲係無處不在既請自行評估風險係咪要大街大巷食雞等俾餓狗襲擊個人建議最好就搵個安全又與世隔絕既地方先再盡訴心中情啦
咁你有咩好提議可以用少嘅方式spread曬呢D資誀出去,我前線做messenger係spread呢D
仲有我已經give up 曬分類
加上依家係即場再講係咩意思???
你咩意思﹐我上面有打過句咁嘅嘢咩
都係嗰啲基本嘢
唔好單丁一個
唔好分散 要上就一齊上
有人衝得太快
後面唔敢跟/跟唔上
慢唔緊要 最緊要一齊行
敢執都上到前線
係前面傾過
會易明啲
已經有絲打去左買色紙
追一追post先唔係會好亂
麻煩哂謝謝大家
一係唔止一個人舉 通訊分兩Team 1team係for 舉物資 1team係for舉行動
大眾就睇舉行動 教佢地行動色

物資就專心睇舉物資 舉嘅人可以著唔同色衫 反正都唔會全民幫傳物資 佢地自己知咁又得唔得
OR
睇下比物資流程
前線-->通訊站(物資)-->根據要比嘅物資比代表嘅野運物資team再衝去物資站咁?
eg 藍色要水 之類
前面有巴絲講即到場先講顏色係咩 廢時比人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞