野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
咁你出嚟做咩,你有咩法子可以令柒婆先,咩都解放軍咁有咩可以做
要知道只有對生命有威脅嘅要求先可以迫到人接受,既然你都威脅唔到佢(人地有解放軍),你仲憑咩要佢接受你
利申:發夢琴日喺龍和前線
有一點希望大家留意番
如果你聽到你前方嘅義士 ,向你(後面)大叫傳訊-例如需要XX/慢慢退後
希望你知道,佢地咁大聲唔係想兇鳩你地,而係要你幫手再往後傳訊
呢點真係好重要,發夢果時成日往後方大叫,但後面啲人聽完冇俾反應
既然有心出黎抗爭,就唔好怕醜,現場訊息傳達最快一定係人傳人
紅黃綠黑藍白
最易分
遠攻先可以阻狗前進,守住防線
琴日發夢企左係夏慤最前 我想講我完全唔知3點真係有人衝左 添美道後排啲人淨係一波波咁起哄 一啲緊張同急促嘅氣氛都冇
我尋日喺海富橋,係冇人識幫手嗌架
而且係聽到都唔郁架
所以真係要靠現場大叫傳訊
邊到有咁多野要表達
用紅黃黑綠都夠啦
太多 會混亂
同本身上面D colour 自己都自帶一個signal ( traffic light colour)
大家聽到幫口嗌,反正戴曬口罩冇人會認得,亦唔需要怕醜
有份諗已經有心!
咁依個方案係唔係通過? 係就買
所以和理非嘅人唔配有民主,冇一個國家係冇死過人可以有民主,民主係我用生命去不妥協都要你接受大家嘅意見嘅成果,都係因為咁,大家唔想再受傷先用一個文明方法解決爭議而出現民主同民主制度下請大家和理非表達不滿,但香港學唔足,只要和理非又不要付出,結果都唔會有民主
買啦!不過黑驚好難睇
買白會好用啲
有需要仲可以寫字(例如法援電話)
行動派
btw 可以買油漆 入水樽dum 9 d 恐龍
整盲佢地
唔係話唔抗爭無用,而係武力抗爭無用,點解要用自己最弱既野打人地最強既野?

當你轉左抗爭形式, 遊戲規則都會唔同左

你每做一樣野都要諗清楚每樣野既目的同埋後果,你可以同我講到武勇抗爭有咩用咩?

其實可以一早考慮下各種不合作運動, 唔通下下差佬都開槍冧你咩
仲可以針對喲建制派,發動群眾比壓力佢地

咁你覺得邊種抗爭方式死少喲人同易成功喲?
因為我知黑一定有 如果係淨色就係代表行動
寫就用白!
會唔會dum完唔爆 入落類似氣球得唔得
但亦都好擔心d狗好快攻左物資同急救站
尋日好似有呢d情況
人重要 物資都重要
可能要前線都有
可能量唔好太多
要安全位置為主
靠唔上前既支援巴打幫手運 or 手推車? 超市車?
可能搵d巴打合作做通訊組
幾條戰線各有人stand by 互相聯絡
問左對面情況同互相定時update d狗有冇異動
walkie 可以用 不過要識SET 有規律咁轉channel (現場夾)
舉牌

後排 怕既分班人做哨 現場開channel 加人 周圍贂對方部署 分布
前排 要keep住搵人support 接力
真心要有leader指揮 要信得過 同避免走漏消息
上面都有人提過用顏色紙傳遞簡單情況
雙管齊下事半功倍
大家加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞