[真的很重要!!!!!!]我有野想同大家講,和平我地會得到最後既勝利!

178 回覆
779 Like 49 Dislike
發開口夢講左一大堆野:
唔好負皮我住,至少你聽完覺得唔o岩聽先好負皮

香港只要交通玩完基本上係全線玩完.
我地612個Target係包圍立法會,我地做到阿,而唔係比差佬打.
點解各界都阻住我叫我地唔好衝擊?我是但舉幾個比較無咁差既例子
1:財爺 2:郭文貴 3:民陣 4:鄺神
因為我地只要坐低就可以令到個交通玩完,我地坐低都一樣係塞住條路,一樣係阻止緊開會,真係咩車都係入唔到立法會架喎,我地真係無必要做暴力抗爭!

另外,今日我睇到咩有人諗緊玩磚同用BB彈槍,你當我求你地有咁既諗法既人,千奇唔好!!!!!!
點解?因為樓上呢2個IDEA,前者有機會令你比人CHARE暴動罪/暴徙,無左10年8年自由
後者有機會令警方覺得你果枝係真槍,人地如果睇唔清楚,絕對有機會令你無埋條命

612呢日你地都睇到,班狗一搵到位入我地完全會無哂人性,我地有好多兄弟都負左傷,我地硬對硬真係超唔夠打!如果我地唔主動挑釁警方,佢地無位入我地,我地會相對安全好多,你既家人,你既朋友唔洗擔心你地咁多,自然會支持你地,放心比你地去表達自己既訴求.

聽日我地就可以見證我地和平既作用,如果真係無用,歡迎推返我個POST上來BIN C

在議員,記者,香港市民既見證下,我相信如果我地只係純坐低,差佬係無咩可能搵位入我地.
鄺神都希望各位安全,保護到自己先係最大既勝利.

我要帶出既係和平示威一樣可以得到勝利!呢幾日我發夢都有出去,612仲食左幾粒GAS,係好"LA"好辛苦好痛,搞完一大輪返到屋企果一刻心情真係好低落,有以暴易暴既心態.但當我冷靜落來後,我真係覺得我地要多角度思考,唔可以線性討論一件事.和平靜坐比起暴力抗爭邊樣係利多於弊?邊樣係慳成本慳物資?邊樣係更安全更和平?邊樣係減少政府搵位入我地?邊樣係更理性 比較低機會比情緒主導?例如拍過拖既都知道比情緒主導係好有機會,好容易做錯事.我唔係話唔可以有情緒,而係唔可以比情緒主導,人做錯事好多時都係因一時比情緒控制而衝動

如果你睇完我講既野你覺得好憤怒,希望朋友你首先可以冷靜落來,之後你再決定你選擇點做.呢幾日大家都辛苦了,Especially 612,如果有唔舒服,真係唔好死頂,去多點休息.人既身體係有限,我地要有精神先可以打好一場仗!問心無愧,你盡左力就足夠了

我唔迫人和平,我係希望可以和平,大家都有選擇既權利,我自己都好憎比人逼,因為無得簡果種感覺真係好難頂!你可以話我係民陣既人呀,怕死鬼呀,垃圾之類,我無所謂,最緊要係自己在頭腦清晰下去判斷邊樣係比較有利

另外想提部份鍵盤戰士係抵屌,但都有幫得手既.
1CANCEL 外國簽證,發起聯署
2製查狗APP
3消息通布
4打氣
5屌黑狗屌777
6做9唯唯
7CAP低所有對我軍有利既野,EG 中槍,射彈,打女人,狗隻仆街等.
8文宣,叫人幫手,
9做9班偽俊仔(IG,FB等)
10度橋

人人都有選擇權利,我知你好嬲點解無人幫手,點解佢地可以咁爽坐屋企食花生,BUT COME ON,你出街係你自己選擇,人地選唔選擇唔到我地話事,鍵戰有D係屋企反對,有D係HANDLE唔到個後果,有D更可能係行動不便.
鍵戰都有分好人同壞人,你唔好因為某一堆垃圾鍵戰做既行為就屌哂成班鍵戰.

我希望連登仔都係一個理性,頭腦清晰既人,我地唔係紅衛兵,無必要做批鬥,出唔出係人地既權利,尊重別人,尊重自己.我地諗野唔可以太線性,太單方面諗.通識成日教你地要多角度思考,站在別人角度思考,從不同方面去睇一件事,我相信各位連登朋友都可以做到

613我地既TARGET係玩撚謝個交通,祝我地成功
唉呀又發開口夢講太多野,去訓返先
今次因為無大台,所以只可以自己去判斷邊樣比較好.
我自己主張成本低高效率
啱呀,目標為本,完成就收隊,留力再戰
班警狗明知示威者後退都向頭射擊,明顯殺人

見到水槍都有90%機會shoot to kill
有必要要明白我軍既優點同缺點先可以取得勝利.
我今日睇到既係硬實力方面我地真係比較不利
2014都係咁
結果?
大台其實就係連登
第一,狗係狗,無人性的
第二,佢地搵到位入,自然會屌撚柒爆我地
第三,我地搵到位比佢入仲要佢地係咁比我地屌,心中自然有團火,有團火自然好容易比情緒控制打柒我地.(我無話屌佢地係錯,可能係佢地EQ未練到去比較好既LEVEL,但我又覺得屌佢地又唔一定岩,因為佢地都有係人既時候.但我又覺得唔屌佢地好唔抵,因為都係佢地自己拎尼.我個頭角力緊
2014我地佔左幾多條路呀
戰術就有好大問題
如果當年係講遍地開花,正式啟得,個效果可能會唔同呢
2014都係咁
結果?
如果當年係講遍地開花,正式啟動****個效果可能會唔同呢
14年面對既係爭取,依家係抵抗,黎緊呢幾日立法會開唔到先係個關鍵
2014有無大屠殺
根本香港就明顯係王震果類顛狗話事
我地睇下聽日點啦,如果真係唔WORK,歡迎搵我BIN C
岩,根本唔需要暴力同衝擊,亦唔需要咩大台。
push !
push

我自己既意見係唔希望我軍再有任何一位朋友受傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞