野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
係 一定有用嗰啲做咗先
重要嘅決策都係唔好喺公廁group到討論
你on鳩嘅,做報料就差唔多,體你又工程佬出,自己坐冷氣房教工程佬點點點,你係工程佬你個心會諗咩
推!! 文具鋪又易買到 一大塊遠一遠都見到 不過要比啲識睇時勢嘅人舉
對外國(人)嚟講
逃犯條例變相容許中國威脅勒索
大家都知中國最叻就係製作"犯人"
話個外國遊客係中國犯咗啲乜乜事/法,然後要香港引導佢上去
估計大家都重記得北韓囚禁美國大學生瓦姆比爾拎佢嚟同侵侵講數
而且最近都有加拿大前外交官係中國被拘捕
如果香港過咗逃犯條例,咁外國就要被迫因為中國有人質係手而屈服/談判,畢竟外國民主政府要回應民眾壓力要求營救被囚國民
所以外國人/護照持有者都不能獨善其身
請廣傳
同埋我諗緊好唔好整個group係for周圍睇下班狗嘅佈陣同埋位置
你前中後都有scout 出現, 買walkie / 舉旗都係基本, 同埋同哨子啦
一吹雞(如3下長既)就係要閃水/ ,再舉旗通知要閃等等
其實保證唔到 大家隔住個mon plan聚餐
好似樓主咁講出黎plan都唔知會唔會有有心人 不過機會少好多!
唔好搞外國人

外國人本身都驚送中條例,會自己做野

仲有佢地點樣獨善其身
重點係議員成功利用教徒衷心和平反送中嘅道德壓力,D狗先唔咬人,你估班狗同你好熟,我印象中D狗上裝威嚇但鄺囝阻止咗先冇嘢
你睇清楚
我係話條條例過咗
佢地會被"合法"比人綁走,好似李波咁
你諗下 我地係當日推到爆果幾個POST入面
有幾多我地既動向 我地既物資站位置
我地有咩新補給

人地在暗 我地在明
最起碼 我真係唔希望我地斷補給線
首先要有一班信得過嘅人制定運動嘅agenda同埋策略,有啲咩目的要達成同埋有咩手法,途中會唔會有啲野係會破壞團結同埋個人人身安全所以大家都唔可以做?(eg 影人整磚),要好清晰咁同所有人講
我差個walkie,唔係滿等咗。次次揾工都問我有冇,所以跑死我
你覺得外國人係on9會唔撚明有咩影響?如果唔係點解donald trump都要出聲,唔通係真心為你香港人好咩

如果搞外國人既話會破壞依場運動既形象,可能搞到外國人全部離開曬香港,話之你死
拉鋸戰不利
過往多次顯示香港人冇咁好耐力
人會越黎越少
一早block左條友, 唔怪得無見過呢個post
有幾高成本,想射鳩 do it do it都唔怕你就知佢地做嘢係cls
重點﹐佢地聽日又咪照返工
推 呢個位好重要 同時好安全
大佬, 得幾個鐘時間唔好話決策啦,政府新聞稿都未必打得到啦,有幾日時間蘊釀,等政府完全唔回應激起越黎越多人參加,再到到期個日造勢(最好係星期六日),號召所有人到現場一齊參與,咁黎最好lo,好過尋日死左都唔知咩事
真係最低限度都要有哨子
一啲人企固定位置,再有啲流動既
佔領範圍有時會突然變化,哨子既point即刻就建立到
所有指揮哨兵gp都要現場開
雖然慢 但安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞