野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
推推
請問依家邊度需要幫手?食捚野出嚟
咁推濕毛巾方法
同埋要現場組織拆彈組
水就基本人人都有 加條濕毛巾/舊衫 又唔會重 成本又平
我係高級messenger,所以我最清楚,我有開過廣播部,佢一開始都唔信你,個廣播部又收到太多風,又唔事先問邊個dept先,D低級messenger真係好似純粹報料,搞到佢同我講,我收到好多風(冇分享過俾我,由頭到尾),所以我不能處理你嘅宣佈,同時你唔好期望其他部門會就你,到最後我放風唔成
推推 各位睇下有無用!
另外想講係收風好緊要
好多時自己友都幾次比人9up話有狗要大遷徙
走左一走先話流野 搞到草木皆兵
不如我地將喲整合左既策略同埋方法總結左先
1) 舉旗/顏色牌
紅黃綠
緊急,盡快,不需要 - 支援

2) 現場開哨兵group?

3) 拆彈組
最緊要簡單
隔離post仲係度設計啲旗雕花咁雕
同意 應該要搵一班人周圍睇下喲狗既動向, 再send返喲訊息比領導既人
仲要喺物資有幾袋濕毛巾ready,隨時可以成袋傳上去前線
寫左張勉強算戰地注意事項
唔講戰術唔講軍備淨係講心態
麻煩各位save低盡量傳出去比人
TG、airdrop乜都好

加埋哨子,唔係咁多人會望住個旗手,一定要有聲
sor鳩,普通文職當知咗算,似有人同你講A你行B你走,佢唔會spread你嘅提示俾其他同事等佢地知,所以個效果太local有效,甚至有人懶醒串你玩法個個都有大家自己嘅共識,洗你點
發夢琴日夏𢡱道樹底有便裝狗,喺前線個個上裝時佢連口罩都冇,企咗人群之中,隔離個個唔為意,我朋友又怕出聲俾人屌返分化,最後隻狗快到3點就走咗唔該咁多位醒水啲
可以呀但唔好亂吹
唔係就狠來了
用一場姐唔洗咁花巧 表達到就得又唔洗時間準備 人人屋企樓下都會有賣啦
完全同意
如果第二日返有幸識到同樣重視情報嘅你地,第三日返工真係好順
學術研究
保鮮紙包鐵馬 坦唔坦到到?
驚穿中間加紙皮或者其他野 預三個人一隻鐵馬
到時有支旗都可以增強下士氣嘅 都唔會零作用!
但真係用做通訊嘅話都係塊板好啲
最緊要方便易明
walkie成本太大
同埋好難keep住每個據點至少兩部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞