野餐中期檢討

547 回覆
488 Like 2 Dislike
balloon 唔夠水樽咁好發力 會唔夠遠
你個蓋唔好整實就應該ok
兩手準備 walkie始終唔係人人有
for 大眾睇可以舉牌
專業嗰幾個用walkie
我未用過walkie唔知會有咩意外
walkie成本太大
同埋好難keep住每個據點至少兩部
有fake news唔係個個識filter
整合另一個post
今日我聽rthk 風so 發現到攻反而比共黨整造輿論 令我地更失勢 雖然防守做唔到d 乜 但係你要諗下 香港呢個地方既人就算正持正義都係9成反智 佢唔會理鳩你點解暴力 總之暴力就錯曬 當然佢地都會話差佬錯 但係差佬佢地冇立場 佢地唔會輸d 咩輿論 最多上頭交幾隻替死鬼出黎就搞掂 香港警察係唔會執笠
但係我地支持緊既立場就會執笠
所以絕對不能夠攻 只能夠防守 你一攻你就輸曬 我知你會話我 屌你老母 你唔係前線緊係咁講喇陷家產 比人打到豬頭咁呀 無錯 企前線以依家既裝備真係打到豬頭咁 而其實只要能夠無視速龍既猛扑 你地只防不攻 佢地根本連開槍既機會都冇 又點會引到你還擊
所以我地裝備升級係正確 但唔係升級攻擊裝備 而係升級防守裝備 要做到前線可以絕對防禦
只要前線有絕對防禦 班速龍點撚樣扑都當蚊咬 你估佢唔攰架 之前個po 都有巴打講過佢地唔能夠長時間行動 因為佢果身裝備又重個狗罩又焗到抖唔到氣 唔帶佢又驚自己友中tear gas
仲有呀 我琴日野餐冇野做 諗左好耐 究竟沖完入去真係可以長時間佔住咩 班差佬唔會沖入黎發癲咩 所以我覺得沖入左都唔係好有用 呢樣只會係另類既階段性勝利
總括黎講 我地要做絕對防禦 要比多d外國傳媒知道依家有幾嚴峻 請求各個民主國家支援 制裁班狗官
另外可以做既係令香港經濟有問題既行動
可以用電話文字報料
尋日 輸消息唔對稱 咁當然要分析 睇真假
同埋有班人臨3點 圍爐打氣 浪費左資源
我就係睇住狗車走報左料無人理
有衝突嗰陣就要準備走鬼架啦
係多人啊 但大多數都係喺度食花生
唔係諗住真係嚟野餐啊
究竟知唔知自己為咩出嚟
14同依家都係 死圍立會只有輸
不過好彩 佢哋來來去去都係固定戰術流程 必須對呢點有清楚認知

引人圍立法會 <引蛇出洞
小量狗隻圍封 <劃地為牢
小量狗隻不定時噴椒 <疲兵
中午只圍不攻 扮善意 扮退 就鏡頭 <疲兵+fake news 攞狗不敵衝擊嘅鏡頭,拖時調動大部隊 出面就日晒雨淋 大部隊休息 +研究戰術
議員民陣咪手帶口號 拍手 <自己疲兵 咪浪費體力

到差唔多攰 班狗準備得差唔多就會清場

陣地一破就進入第二階段—驅趕 分割 圍捕
你頭盔厚到睇唔明
電話文字報料? 姐係都係用Group?
掂 我個陣睇唔到呢個post
其實有冇得入教會 做個briefing先
啲狗冇得入黎拉人 教會又有權唔比狗入(我估)

或者入黎開會 相信教會夠位比人入 前題係入得去既都做定曬會衝 會比人拉既覺悟

我覺得人地班狗都會講戰術 我地都要面對面溝通
我係其中一個失敗嘅例子
根本係常識嚟,推
都係方法之一,至少各防線都要有一個人去溝通
我地有人印埋地圖
唔知有人講左未 尋日訓晏覺發夢做過迴旋處物資站 發覺一個幾大既問題 就係溝通超級亂 雖然物資好夠 但每次需要向各邊補給就會出現問題 先係聽錯需要既物資 搞到延誤左 其次就係完全唔知前線需要既程度係幾大 搞到如果出現多方向增援既時候就會唔足夠應付 所以我覺得多個物資站應該設立自己一套溝通方式 類似尋日做緊係舉手號 但要更加清楚同埋清晰 可以好似上面講既舉顏色牌 一隻色等於一種物資 同埋舉牌可以分程度 例如分兩級 兩塊一齊舉就係急需大量 一塊就係冇咁急 同埋可以舉住代表仲係唔夠 舉到放低左即係夠啦 唔駛再配給 咁樣相對地放輕左物資站既壓力 又可以加快配給既速度同埋減少出錯機會

有興趣再elaborate多啲
係啊所以要幫手推po
係大家傾緊通訊問題點處理嘅同時不同都睇下呢個防煙方法work唔work啊求下你地
同埋之後夢見會面對啲福x商會 潮聯呢啲廢老組織踩場
呢下可能會消磨手足體力麻煩
多謝你留多幾次言啦唔好只留一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞