[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
係得條3.5 因爲開發嗰時用zx2調音 而且仲未有4.4 所以係無4.4線 不過條線一 d都唔垃圾
佢條3.5我試聽完都擺開左
我淨係覺得好撚幼
x2....
買dap又想平既話, 覺得買2手仲好, 肥花大把人放緊
線唔敢買二手

不過細磚不如直升黑磚
我用咗4個月就轉黑磚
如果淨係用佢條原裝線,其實我覺得有少少中伏feel...希望煲完好d....
買黑磚不如直上金磚
上左金磚要升埋耳機
價錢係2部黑磚多d
有冇人用開睡覺用抗噪耳機/耳塞?
例如quieton/BOSE遮噪睡眠耳塞

因為本身訓覺前會聽下電台,所以依家其實係想揾D差唔多大細嘅 入耳式藍牙耳機,
至少訓覺側睡果時,隻耳機唔會頂住耳仔
有入耳式本身隔咗D聲,之後再用white noise 隔多層,好訓好多
有冇人有推薦 細細隻嘅 入耳式藍牙耳機 ?
一試無回頭
值回票價
有無人有用gaming headset?
其實同普通耳機有咩分別
調音怪啲
雜訊多啲
易壞啲
等等
毒啲
睇咩series咋嘛?
想問下大家點睇Billie Jean 呢隻耳機?
嗰陣未玩headphone, 見hyperx調音最正常我先買, cloud 2
矇矇地偏暖嘅調音, youtube聽歌都無投訴嘅
後尾賣咗畀friend, 轉用cloud flight, 方便純discord嗰陣可以行嚟行去
detail差咗, 同埋唔襟聽, 會攰
用咗兩三個月就開始滋滋聲, 啲電用唔到十個鐘
無線收得幾好, 支咪就不了, 連我痾尿啲聲都收埋
不過算係咁啦, 即係, 既然我當佢係屋企部電話咁用, 都唔期望啲咩

再之前都有過steelseries, 不過夾耳廓, 用咗兩個鐘就賣咗
講起又係, 多數呢啲玩具都無乜人體工學, 唔係個個啱戴, 此其六
而且所有內置虛擬5.1, 都係呃細路嘅, 此其七
10k左右電話直推入耳式,有冇咩推介?除左古典咩都聽
耳聽為實

Onkyo IE-C3 Macross Collaboration
第一次戴CM戴得唔好 一開始覺得好濛 低音轟耳
戴返好之後 低音收斂返 人聲幾貼耳但音場唔窄 樂器分離度幾高
不過可能聽慣左仙女 覺得差咁啲細節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞