[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
明白~
除非佢部amp 有音質提升
如果只係大力我就無需要了
Thanks 巴打
淨係換opamp唔改output resistor唔改feedback唔改LPF
浪費曬啲好opamp

利申: 玩開腦放
一兩年前係dxa試過
dma
thx巴打,搵日去星際行個圈試機

已打定輸數,當比自己升級啦
舊嘅唔去新嘅點黎
圈鐵我覺得做得幾好嘅例子我覺得係n3ap,不過bass 稍微重咗少少,同埋平咗啲(?)

所以前面無提到

試多啲再慢慢諗
k3003好唔隔音下
加上粗管, 我耳細係戴得唔好係直情會刮耳道
但聲底我好鐘意又易推之下我都用左佢兩三年夾iphone
而家岩岩新入手左dream左兩三年既noble audio katana
減價減到8k幾好撚抵

同時係時候入手新DAP
但兩三年冇乜掂呢瓣, 有d野想問
而家係咪平衡已經唔係2.5mm做主流?
係4.4mm?
本身用緊Onkyo DP X1+2.5mm平衡銀線+AAW W500, 之前有用sony ZX1.
我又搵唔到機係有晒3.5 4.4同2.5頭
唔知點算好
我用左8年嘅um3xrc都唔見左~
如果揀番動鐵,就係m7?始終聽咗咁多年動鐵,未必會換會
老實講我覺得係應該"揀聲底"為主,而唔係單純睇圈/鐵/混合。
亦都唔係單純睇人建議邊隻好聽
始終每個人喜好唔同,你又唔一定知道我嘅取向如何

你將我講嘅野諗成係我個人建議就好,唔一定適合所有人

不過近排嘅耳機我係幾喜歡m7

上面講嘅noble audio katana我都覺得幾好,唔知原來平咗咁多,你都可以搵機會試吓
8k幾 katana幾抵呀,以前試過都覺得幾好

player就…我自己會都係睇聲為主,而唔係睇佢用咩小洞洞

雖然咁講,不過我都盡量唔考慮用2.5

我自己就覺得就算淨係得3.5都無問題,夾出黎好聽啱聽先係最緊要
katana佢剛剛出係日本聽過demo係一聽就中毒
果時香港都仲未出行貨
香港一出公價賣過13k, 又係非cm....買唔落手....
雖然唔知咩事減咁多, 總之而家係好撚抵玩
想係mora到買hi res,或者想買日本為主既hi res,可以點做?
本地同HD太少日本歌
我用電話down咗魔華隻app先 跟住用樂天pay
可以講多啲點樣樂天pay?
之後啲歌點down落黎?
如果之前冇用過樂天 注冊咗樂天先 跟住入credit card
跟住喺mora買野俾錢嗰陣揀樂天pay
買完有好大粒制係download
跟住down完要搬返落電腦/player

不過呢個方法可能要an機先得 ios好似唔可以就咁攞返d野出嚟
我唔見有amazon pay 特登走咗去開樂天
Hi 各位巴絲!

星期六會出去買黑磚,想問下大家市價大概幾多?

用緊綠仙女(公廁)
者係我apple機係做唔到?
airdrop/google drive俾部電腦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞