[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
咩r-studio個啲有無問過?

利申唔知佢質素點,不過都見多人提佢
唔使客氣,大家巴打,互相幫忙,希望佢手工ok
真係未試過佢
如果本身有玩 opamp 同 膽amp
其實隻1000 amp 係咪可以不理?
唉,岩岩先發現我set野player+耳機留咗係的士到

利申:opus#1+westone um3x rc(我知好舊,但真係好好聽唔想換)

想問巴打們近期有咩player同耳機推介(升級/同grade都ok)?

畢直預8到9千total
之前睇過下campfire polaris,都幾好
有冇ching試過安橋同pioneer個維修到搞
我部水貨300r冇聲出 打去問檢查費收600 未計零件
咁樣加埋都唔知整幾錢
本身好少係淘寶買野, 諗住係香港門市有會方便d, 但而家冇既應該都係要上淘寶了
試吓報失/打去call台問吓?

8,9k睇吓sony機+m7 之類?
不過我建議你真係買返原裝出嗰隻頭睇下佢肯唔肯整 其他真係無原裝咁好同細粒
唔該晒巴打!
有冇人有玩
有冇人知akg條6n平衡線掂唔掂
點玩opamp法
opamp係零件黎喎
好似用粒螺絲同個引擎比咁
英京個啲有無?
hidizs真係無乜好印象,無乜興趣
呢對係咩黎的?
我記得之前都有賣呀?
Ms4, 三鐵一圈
for example A100
會換下唔同op 玩
咩 muse 02, 2604, 3602, burson v6 etc.

想知有無必要再入 1000 amp
邊度有得試?
呢個問題就好似問,你已經有一隻耳機,應唔應該再買耳機咁

係睇你想點玩姐

理論上隻隻amp都唔同聲,買多隻無直接衝突

不過sp1000部amp我又未試過,唔知佢咩水準。淨係知以前380個部好似唔加好過加咁
我連個的士車牌都唔知

player用zx3?
我見m7係動鐵,如果想試混合單元有咩推介?
zx300我覺得唔錯嘅
混合單元,我覺得oriolus都算ok嘅,我自己覺得唔少牌子嘅混合單元嘅銜接都做得一般,所以都無乜邊隻特別推薦咁

如果想平玩旗艦,k3003都可以一試,而家幾抵玩。不過配戴感同um3xrc都有啲距離
唔知車牌,都可能會話俾call台知?唔太清楚,不過都試吓問吓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞