[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 9 Dislike
有冇巴絲知道邊度有得整fitear頭 條線左右頭都爆左

賣線嘅原廠?定係原線黎?

0000線 應該拎唔返原廠整
睇下有冇邊啲鋪頭可以換到fitear頭
之前拎出去好多鋪都話fitear頭冇得搞

咩r-studio個啲有無問過?

利申唔知佢質素點,不過都見多人提佢

打左去問左 有得整唔該曬巴打

打左去問左 有得整唔該曬巴打

唔使客氣,大家巴打,互相幫忙,希望佢手工ok
真係未試過佢
其實 sp1000 部amp
除咗大力咗
調音有無大提升?

未聽過

好似冇咩太大分別
聽快歌 rock既歌好爽
慢歌少左份韻味 都係唔夠柔
聽得耐隻耳會攰
所以一路都開eq 等中低頻肥返啲
等啲聲冇咁衝

如果本身有玩 opamp 同 膽amp
其實隻1000 amp 係咪可以不理?
唉,岩岩先發現我set野player+耳機留咗係的士到

利申:opus#1+westone um3x rc(我知好舊,但真係好好聽唔想換)

想問巴打們近期有咩player同耳機推介(升級/同grade都ok)?

畢直預8到9千total
之前睇過下campfire polaris,都幾好
有冇ching試過安橋同pioneer個維修到搞
我部水貨300r冇聲出 打去問檢查費收600 未計零件
咁樣加埋都唔知整幾錢
原廠線

原廠線即係呢款?
https://detail.tmall.com/item.htm?id=561203744896
我打過好多間香港門市都冇得賣
有冇人知邊到有

淘寶買唔得?

本身好少係淘寶買野, 諗住係香港門市有會方便d, 但而家冇既應該都係要上淘寶了

利申:opus#1+westone um3x rc(我知好舊,但真係好好聽唔想換)

想問巴打們近期有咩player同耳機推介(升級/同grade都ok)?

試吓報失/打去call台問吓?

8,9k睇吓sony機+m7 之類?
有冇巴絲知道邊度有得整fitear頭 條線左右頭都爆左

不過我建議你真係買返原裝出嗰隻頭睇下佢肯唔肯整 其他真係無原裝咁好同細粒
好多年無追過POST
用左7年隻SE215終於死左
基本上我留係公司做野先會用
有時出街又要MON下聲,所以隔音都好重要
$1000內係唔係最好選擇都係佢?
而家既SE215同7年前個款有無分別??
麻煩晒大家

要隔音嘅話se215算還好吧
如果真係想隔音啲就可以搵etymotic +三節膠
不過唔係人人啱戴

聲佢而家就比唔上某啲更平嘅新產品架啦,而家都多又平又好嘅野,而se215又無跌過價,不過要講配戴+隔音+聲嘅整體,佢算ok嘅

唔該晒巴打!
有冇人有玩
有冇人知akg條6n平衡線掂唔掂
Se 535爛左一邊, 原價買返一邊好定買過對新好

都用左5,6年左右

$2000-3000左右 依右有冇咩好推介

sony 隻n3隔音會無咁好,不過聲我幾鍾意
oriolus有隻3k左右都ok嘅
k3003 都好平
再唔係ls200之類都幾ok

唔該哂巴打,打算入手灰黃鸝, 但上price又見唔到香港有賣既
其實 sp1000 部amp
除咗大力咗
調音有無大提升?

未聽過

好似冇咩太大分別
聽得耐隻耳會攰
等啲聲冇咁衝

點玩opamp法
opamp係零件黎喎
好似用粒螺絲同個引擎比咁

英京個啲有無?
有冇人有玩

hidizs真係無乜好印象,無乜興趣
呢對係咩黎的?
Se 535爛左一邊, 原價買返一邊好定買過對新好

都用左5,6年左右

$2000-3000左右 依右有冇咩好推介

sony 隻n3隔音會無咁好,不過聲我幾鍾意
oriolus有隻3k左右都ok嘅
k3003 都好平
再唔係ls200之類都幾ok

唔該哂巴打,打算入手灰黃鸝, 但上price又見唔到香港有賣既

我記得之前都有賣呀?
有冇人有玩

呢對係咩黎的?

Ms4, 三鐵一圈
好似冇咩太大分別
聽得耐隻耳會攰
等啲聲冇咁衝

點玩opamp法
opamp係零件黎喎

for example A100
會換下唔同op 玩
咩 muse 02, 2604, 3602, burson v6 etc.

想知有無必要再入 1000 amp
有冇人有玩

呢對係咩黎的?

Ms4, 三鐵一圈

邊度有得試?

點玩opamp法
opamp係零件黎喎

for example A100
會換下唔同op 玩
咩 muse 02, 2604, 3602, burson v6 etc.

想知有無必要再入 1000 amp

呢個問題就好似問,你已經有一隻耳機,應唔應該再買耳機咁

係睇你想點玩姐

理論上隻隻amp都唔同聲,買多隻無直接衝突

不過sp1000部amp我又未試過,唔知佢咩水準。淨係知以前380個部好似唔加好過加咁

我連個的士車牌都唔知

player用zx3?
我見m7係動鐵,如果想試混合單元有咩推介?

我連個的士車牌都唔知

player用zx3?

zx300我覺得唔錯嘅
混合單元,我覺得oriolus都算ok嘅,我自己覺得唔少牌子嘅混合單元嘅銜接都做得一般,所以都無乜邊隻特別推薦咁

如果想平玩旗艦,k3003都可以一試,而家幾抵玩。不過配戴感同um3xrc都有啲距離

我連個的士車牌都唔知

player用zx3?

唔知車牌,都可能會話俾call台知?唔太清楚,不過都試吓問吓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞