[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
純粹拎平衡同非平衡輸出規格上既分別黎比
btw, 口味嘅嘢好難講,例如總有人鍾意黑膠嘅聲一樣
想出n3ap而家做緊幾錢? 有冇行貨平過千八
啫係好似sony zx300 嘅 maximum power output 50mW+50mW 同 200mW+200mW嘅分別?
見過索六萬實身我又唔覺得太大部
揹個大背Bag搞撚掂

有閒錢都想買黎玩下
Dmp-z1原本設計定位都唔係隨身形式 佢只係方便拎去唔到地方放係到聽 唔係一路行一路聽
帶得出去你理得我邊行邊聽定坐低先聽
都係portable
請問1000樓下依家買邊隻好? 主要駁電腦聽歌睇片用
#1介紹嘅Pioneer CH9T依家仲值唔值得$800買,好似都已經係2017年嘅產品? 有無邊到平啲? 之前見有人話有行貨$6xx,依家仲有無?
抑或呢啲價位根本無咁分別,買E2000個類平啲算?
新唔代表好,舊唔代表差。去試咗先
Btw咩電腦先
E2000 E3000插啲普通檯機個headphone out應該好難聽下
onbroad soundcard咋,駁creative t20喇叭
唔識欣賞

呢個價位我會揀just ear mh2
推力

用緊plenue L試親7ender都係

圈有圈做 鐵有鐵出聲 over tuned嘅低頻
唔好聽嘅中高頻 真係不了
有冇用緊Akg n5005師兄?
有冇人聽過JBL T180A
聲同個mic會唔會好得過apple 原裝耳機
對Oriolus灰黃鸝條線壞左,想$1000內換線或買過另一對用
對線材完全無研究,咁少budget有咩線值得揀? 係咪換線會絕對好過買過對千元價位嘅耳機(例如IE 40 Pro)?
THX!
Just ear唔止依個價位啦 貴成5-6千
不過同價位z1r fw10000 我都覺得solaris 真係麻麻地
佢本身話筆直有15K架嘛
Sorry 以為講緊solaris個價位 不過15k係要補d先夠止just ear
唔知佢用咩機,Z1r唔係部部搞得掂試過插都黑磚覺得唔多得
Solaris應該大部份機都推到
n3ap壞9左邊
唔關線事
過左保養
有無推介邊到整
一撚樣 上年四月買
岩岩過保就玩完
大法黑科技
推到 但係唔覺得好聽(個人認為
家陣戴215
各有各好,得樓主自己決定啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞