[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
RH1
哪有錢
個對比都大
有冇師兄知邊到買hs1551平?
用開灰黃鸝無端端得返一邊聲, 應該係條線斷左, 係問換線有咩好推介?

想問下,其實用光纖錄歌,cd player 同 discman 嘅音質差別大唔大,用光纖都係傳digital signal
聽日開始香港有lisa隻just ear訂
我有條crystal cable CCC, 個古河3.5 打打地柴,有D bad contact. 大家係邊度買古河3.5頭係正貨+平? 定係脆脆地拎比人焊算數? 利申:電子佬焊開野
呢度有冇人有玩fitear est?
想換線有冇推命
自己淘寶買,貨到自己焊咪得
你都話電子佬
Google 得台灣有,香港有咩?
想睇睇大家有無d可靠既地方買
雖然最後都係淘佬多
用返外置dac好
發燒友而言,sound card已經係過時
spec唔係好,機箱又多noise

要玩可換op amp, fx audio x6 都得
有 仲有金磚版 sony hk youtube 有講到
想問下如果電腦聽歌,底板音效同sound card分別大唔大

想買Essence STX II ,定用返外置dac好?

多數用電腦喇叭/cm耳機
用返外置dac好
發燒友而言,sound card已經係過時
spec唔係好,機箱又多noise

要玩可換op amp, fx audio x6 都得
用緊zx300+tg334 同埋ex1000,
兩隻耳機都好鐘意
聽開aimer lisa, 想升級cm
心水334sr 同 justear listening/lisa 版
大家仲有冇咩型號推薦
個人覺得334sr 好d 實際聽感以個人爲準

利申:334sr 我有 ex1000我都有 just ear listening今個月應該收到
想訂...
bass向喎,好咩
買呢隻唔係用理性架喇我覺得...
要Bass 我都有Z1R...
唔知呢
聽日去試下聽先.
z1r我都剛入左手,圈黎講bass量又唔算好多,但真係好高質
夾過紅太子同金磚都幾正,但兩部都入唔落手,一部操作麻煩一步重到PK
依家唯有寄望n6ii 板二
隻listening 冇乜bass
唔知會唔會有得試下justear lisa 版
之後再3 簡1
Amp 9 有無人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞