[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(84)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
CFA商業品牌 當然要有商業銷售
仙女都岀左咁多唔同model
唔能啲聲有大躍進咩 擺到明食住自己再賣得嗰條水啦
一文不值 唔好上檔
Tune勁咗啲bass就好聽好多 不如扭下eq仲開心
ref8真係得啖笑,嗰陣換完番嚟之後就即刻俾咗人
又硬又易爆又聽診 400蚊嫌貴
原本諗住買機送線,而家咪後悔
訂左legend x 想買多部dap 之前試legend x果陣見對推力都幾有要求 budget 3000-10000 有無巴打可以各個價位介紹一下

自己網上睇 Ak70 MK2 呢部唔知夠唔夠力呢
Legend X用家 用緊spkm
啲個價位耳機 唔係諗住3千蚊dap會推得好呀
用咗2年冇壞過?
想搵性價比高ge 好少睇dap 無咩idea
你戇撚鳩 你唔係以為spkm推得好呀 六皮磚都推唔郁喎 啲低頻都出唔到嚟 要六皮磚加speaker amp喎 冇返100w點推legend x 冇返十萬都唔好學人玩iem啦 呀叔教精你啦
留名
何以見得我覺得spkm都推得好
想問吓巴打們 2千-3千蚊筆直有啲咩頭帶式好 聽開流行 用iPhone 播無損直出 之前係hmv聽過v moda 好似幾好但係執咗冇得再試
iphone即係要低阻抗
iphone即係出街, 要closed back
要有意義咁聽無損即係有線
t70p囉, 你試吓鍾唔鍾意先
本身有im02
值唔值得轉LS200
同埋iphone轉插會唔會有影響的
聲底似,不過ls200好過im02

用轉插一定有影響,但係你聽唔聽得出先係問題
用過lg v20 配 pp8 / noble katana, 主要聽ACG, 聲都幾滿意, 不過pp8帶得耐會耳痛, 而katana就帶唔太實+隔音差d

如果想換咁上下價位既耳機, pp8s會唔會係個好選擇? 或者有冇同價位既推薦?
另外而家買zx300會唔會太遲? 有冇消息幾時會出新款?
pp8s咪同pp8調音應該一樣,只係s細粒d
千祈唔好... 呢間出曬名垃圾
含完 不了
用AK 佢就會屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞