房委會通過「出售居者有其屋計劃單位2017」的安排

650 回覆
10 Like 5 Dislike
我同我家姐抽定分開用單身身份抽好
2成人2小童
白表大唔大機會中呢?
同埋點樣可以揀返大圍果兩個貨尾???

建議唔駛諗 一係垃圾房對出 一係單人 細到抽筋 年年賣剩既都係咁 好既一早比人立左
2成人2小童
白表大唔大機會中呢?

建議唔駛諗 一係垃圾房對出 一係單人 細到抽筋 年年賣剩既都係咁 好既一早比人立左

又唔一定,我上次抽到我揀既時候仲有2房單位不過10/F或以下
2成人2小童
白表大唔大機會中呢?

又唔一定,我上次抽到我揀既時候仲有2房單位不過10/F或以下

又發雞盲,如果係想要上次貨尾就真係唔洗諗
我想問下如果我姨媽自己住緊公屋,咁用佢綠表買居屋,到時居屋再加我名落去咁做得唔得?佢就同我媽住,咁我就同我老婆住居屋咁。
利申:我供同比首期
如果屋企住公屋又未結婚係咪只可以用白表單人申請
我想問下如果我姨媽自己住緊公屋,咁用佢綠表買居屋,到時居屋再加我名落去咁做得唔得?佢就同我媽住,咁我就同我老婆住居屋咁。

用你姨媽個名買居屋 佢係戶主 應該唔可以唔係入面住 轉該比其它人

姐係唔可以加埋我個名落去?

用你姨媽個名買居屋 佢係戶主 應該唔可以唔係入面住 轉該比其它人

唔可以
何謂核心家庭

唔可以

唔該 姐係要我同老婆申請白表,2人算唔算核心家庭?

唔可以

唔該

唔可以

唔該 姐係要我同老婆申請白表,2人算唔算核心家庭?

幫人問

本身4個成年人住公屋,但7年前買左層8位數字私樓,得閒就去住

而家想放棄公屋轉居屋,綠表得唔得
幫人問

本身4個成年人住公屋,但7年前買左層8位數字私樓,得閒就去住

4個人齊齊申請!?
就算最後只落1個名都好,準備上法庭啦

點解要上法庭
幫人問

4個人齊齊申請!?
就算最後只落1個名都好,準備上法庭啦

點解要上法庭

證明你連綠表須知都無睇
白表係咪無得上網download it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞