房委會通過「出售居者有其屋計劃單位2017」的安排

650 回覆
10 Like 5 Dislike
巴打如果我一家人用綠表抽完...真係中左
咁買完之後將間居除左我爸媽個名..轉左個名去俾我兄弟姐妹3人
我爸媽夠哂60歲就退休遲d再去申請公屋得唔得?
唔該巴打解答

自膠
巴打如果我一家人用綠表抽完...真係中左
咁買完之後將間居居除左我爸媽個名..轉左個名去俾我兄弟姐妹3人
我爸媽夠哂60歲就退休遲d再去申請公屋得唔得?
唔該巴打解答

如無意外,綠表居屋業主必需要係公屋戶主
抽洗唔洗錢
抽洗唔洗錢

$200
老豆老母層公屋買左
如果抽中我 第時我雙親百年歸老層公屋係咪都可以留俾我
老豆老母層公屋買左

老豆老母層公屋買左

未補地價租置公屋=未補地價居屋
依家失業無入息抽唔抽得
老豆老母層公屋買左

未補地價租置公屋=未補地價居屋

即係點?是但揀一間黎補地價先可以揸曬兩間?
有個單位係手 可唔可以白表咁去抽?
有個單位係手 可唔可以白表咁去抽?

唔可以
4條友一齊抽,機會最大

4個加埋入息過左

我依家諗緊應該
1. 爸媽(白核心)+ 我&哥(白非核)
2. 爸媽(白核心)+ 我(白單身)+ 我(白單身)

邊個機會大d?
今次有單身配額係咪搏單身著數d?
4條友一齊抽,機會最大

4個加埋入息過左

我依家諗緊應該

邊個機會大d?

父母一齊入表,你同阿哥分別單身入表
4條友一齊抽,機會最大

4個加埋入息過左

我依家諗緊應該

邊個機會大d?

父母一齊入表,你同阿哥分別單身入表

感謝巴打咁快覆左
同屋企人住緊公屋但未除名,同時我申請緊公屋,可唔可以用綠表申請?
利申:學生0收入
我想問幾時可以入按申請新一期居屋同白居2?
係咪月尾開始遞表
係咪月尾開始遞表

d表邊到拎 房屋署?
係咪月尾開始遞表

d表邊到拎 房屋署?

同問
係咪月尾開始遞表

d表邊到拎 房屋署?

同問

download
非公屋住戶
想問下如果抽中唔買會唔會影響下次抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞