房委會通過「出售居者有其屋計劃單位2017」的安排

650 回覆
10 Like 5 Dislike
非公屋住戶
想問下如果抽中唔買會唔會影響下次抽

no
想問下如果70歲老人家用綠表抽,會唔會唔批按揭?
同屋企人住緊公屋但未除名,同時我申請緊公屋,可唔可以用綠表申請?
利申:學生0收入

0收入就算綠表抽中點過Stress test?

屋企人可以幫手供算唔算
同屋企人住緊公屋但未除名,同時我申請緊公屋,可唔可以用綠表申請?

屋企人可以幫手供算唔算

因為上網睇話有房署擔保點都過到壓測,所以黎問下
ps 係綠表
房署個網冇form dl 嘅

都未到月尾

都未到月尾

咁幾時deadline 交表?

你無綠表
只有屋企人間公屋先有綠表

都未到月尾

咁幾時deadline 交表?

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170320&sec_id=4104&s=0&a=19963778
想問幾號開始申請
仲有人打算用非核心家庭抽咁傻豬?
機會仲低過單身
機會仲低過單身

差不多無可能
窮撚公屋一家3口
係咪除左全戶人 all in 綠表之外無其他玩法?
窮撚公屋一家3口
係咪除左全戶人 all in 綠表之外無其他玩法?

做場大龍鳳搞分戶
機會仲低過單身

差不多無可能

想問綠表有冇分核心家庭?
見佢綠表個分類得長者同其他家庭兩種
機會仲低過單身

差不多無可能

想問綠表有冇分核心家庭?
見佢綠表個分類得長者同其他家庭兩種

有分,綠白表分法一樣
2成人2小童
白表大唔大機會中呢?
同埋點樣可以揀返大圍果兩個貨尾???
單身白在此,祝我好運haha
今日係咪會有新資料up上房委會個網 ?
份表幾時會up上網定要親身拿?平日返工
隨時ready 攞表
https://lihkg.com/thread/167505/page/1已經可以申請,祝各位好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞