[金庸迷入]倚天劇情討論(2)

675 回覆
8 Like 5 Dislike
究竟其他人心點諗
每次都拖唔同女返明教
第一次係小昭拖住張隻手叫佢帶埋一齊走
第二次係拖芷若
第三次係拖趙敏
余詩曼嗰版佢講過 佢應承趙敏就乜都做哂 應承佢嘅就乜都冇做過
尤其楊逍個表情好好笑
就係唔拖佢個女
佢實好恨做教主外父
冇睇過 tim... YouTube 有冇
個統計好癲
唔知呀 我都係細個睇依稀記得有句咁嘅野
佢應該支持趙敏 因為佢做到佢自己同紀曉芙做唔到嘅野
搶親嗰陣趙敏講左句佢偏要勉強嘅時候楊逍個表情變化做得好好
係不悔唔要張狗
教主做咩楊左使都 support 的,唔係教主幫口不悔應該做唔到六嬸
楊逍真心服張無忌
如果唔係教主應該照殺
今次新ver 個楊逍做得好好
直程型過書,啲微表情搶哂戲,搶埋無忌風頭
咁禮貌上都應該比個交代,同埋都唔想同峨嵋關係變差影響抗元大業
楊逍係成個明教會用腦既人
有幾個鏡頭影得好似林峯
我覺得導演都有少少偏心佢好多小細節都有take左個近鏡俾佢,千里馬終於遇百樂
無忌成日叫敏妹, 但無叫過若妹
你講緊邊位?
明顯啦,有啲唔關佢事既場口都特登比大頭
話哂都「友情主演」
咁都值得比大頭既
雖然原著
但敏敏好過聽過敏妹
敏敏係老豆叫既.... 其實汝阳王真係好錫個女, 個女要跟人走都仲擔心緊佢...
趙敏要離開關係咁好既父兄, 睇下佢付出幾大......

汝阳王怒道:“敏敏,你可要想明白。你跟了这反贼去,从此不能再是我女儿了。”
赵敏柔肠百转,原也舍不得爹爹哥哥,想起平时父兄对自己的疼爱怜惜,心中有如刀割,但自己只要稍一迟疑,登时便送了张无忌性命,眼下只有先救情郎,日后再求父兄原谅,便道:“爹爹,哥哥,这都是敏敏不好,你……你们饶了我吧!”‘
汝阳王见女儿意不可回,深悔平日溺爱太过,放纵她行走江湖,以致做出这等事来,素知她从小任性,倘加威逼,她定然刺胸自杀,不由得长叹一声,泪水潸潸而下’哽咽道:“敏敏,你多加保重。爹爹去了……你……你一切小心。”
赵敏点了点头,不敢再向父亲多望一眼。
汝阳王转身缓缓走下山去,左右牵过坐骑,他恍如不闻不见,并不上马,走出十余丈,他突然回身,说道:“敏敏,你的伤不碍事么?身上带得有钱么?”赵敏含泪点了点头。汝阳王对左右道:“把我的两匹马去给郡主。”左右卫士答应了,将马牵到赵敏身旁,拥着汝阳王走下山去。六名番僧委顿在地,没法站起,余下的番僧两个服侍一个,扶着跟在后面。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞