[金庸迷入]倚天劇情討論(2)

675 回覆
8 Like 5 Dislike
張無忌係有樣 (應該係) 有父幹/背景 (家人係武當/天鷹教/明教) 有實力 (武功, 醫術) 有地位 (教主) 有青春同埋人又好.....
咁叫毒撚咁全天下男人都收得皮
其實諗諗下, 佢好似係全部金庸小說男主角最全能果個....
咁咪大家攬炒
太完美 好撚離地 都係楊過呢D設定吸引D
我指淨係紫衫龍王跟佢哋走,唔話比人知佢同小昭嘅關係,跟住照交出乾坤大挪移心法
紫衫龍王跟佢走會被人燒死,係小昭交出心法佢先冇事
同埋小昭都唔會唔理佢娘啦
咁紫衫一定要死,小昭唔想佢老母死
但紫衫交心法出黎唔可以將功續罪?
就係想問呢樣
認真,你係我見第一個用完美去形容佢, 個list好似好掂, 但真係叫人評價男主既佢蕭峰郭靖楊過贏佢幾條街, 張無忌俾我既感覺同嗰d網絡yy小說既龍傲天男主差唔多...
巴打不如分析下張無忌邊方面差過蕭峰/郭靖/楊過...
應該唔得,最大嘅問題係搵唔到人做教主
佢都係優柔寡斷呢點乞人憎姐
其實好似冇乜點寫過係d女嘅角度對張無忌有咩印象,高大靚仔溫柔善良?個個都係見過幾面就沉哂船
小昭成日都話無忌係對佢最好既人 ar ma
趙敏就話佢花心多女, 但武功勁
講笑咁講,四個女仔,趙敏應該係三步不出閏門,咁啱第一次出門就同張無忌有肌膚之親驚嫁唔出去;周芷若就由細到大讀女校(雖然其實峨嵋有男弟子)冇見過其他仔,小昭就由細到大得過老母陪,冇乜接觸過男性,蛛兒就純粹m屬性
唔識分析, 但如果要我第一時間講既, 蕭峰郭靖係真男人,真漢子,真英雄, 張無忌?仆街,都唔撚係男人黎既
太師父最勁,見過郭襄兩面,送個羅漢拳公仔俾佢,就做百年處男。feel既野,有時冇得講既
我就咁睇
楊逍父女對小昭麻麻
小昭又冇父母關心下佢
張無忌一黎就咁關心佢錫曬佢咁實沉船

芷若唔係本身識無忌咩比人掟上峨眉又冇仔溝咪日日諗住張無忌,見返佢咪沉船
其實紫衫從來都唔知小昭搵到心法,係小昭返去做教主個時佢先知
我諗佢個完美係指張無忌既背景,咁事實上佢背景真係屈機
但係性格其他三個屌打
其實D女D經歷都冇咩詳細講過姐趙敏應該都係受佢品格吸引
其實除左入世未深同優柔寡斷真係冇野輸
但呢樣真係冇得點怪佢 由細細個開始就過野人生活
啱啱投身社會就負起最重嘅擔
金庸小說d男主都係有d缺陷
咁你都係覺得佢唔夠 man 姐,但係佢得廿歲仔,好難同四五張野既中佬比架喎...
至少其他方面(實力權力魅力年紀)佢有優勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞