[金庸迷入]倚天劇情討論(2)

675 回覆
8 Like 5 Dislike
套劇改到死撚埋…
其實呢個位跟番原著我覺得無問題
事關個主旨都係想講汝陽王放個女走
死左又唔報仇又跟佬走好怪
禮貌上要咁做姐 佢有d將自己同紀曉芙套落張趙度
張帶周上武當佢地拖手嗰陣 楊逍皺哂眉頭
唔通楊逍一早睇得出張真愛係趙
喊左
依段父女情好感人
所以無忌你唔好負左人地個女 la...
自己開返黎睇啦 ff
套劇殺左敏敏老豆,真係痴撚線,點兜呀。原著趙敏雖然跟左無忌,但都冇忘記過老豆,無忌話要同佢結婚生仔,敏敏都即刻怕羞話要問過佢老豆先
改都改得唔合理…
殺父之仇不共戴天
你估個個張無忌咩
咪係, 勁多餘....
我都唔明果段有乜用, 如果要比個原因趙敏返蒙古, 重遇之後送佢返去咪算囉, 跟住草原見番趙敏講"點解你咁遲"好似仲合理 d...
而家搞到趙敏害死自己老豆, 我會同無忌講"你做乜仲黎搵我?"
咪係,趙敏仲喺酒館親口對張無忌講,邊個殺佢親人,要佢含家身邊所有人剷。
編劇自己都改到前後矛盾
敏敏幫無忌搽藥著衫個陣楊逍個表情已經表達咗一切
啱呀 我都係學你腦補D野出黎支持下芷若咁撐下趙敏姐 打和啦係咪先?
拍戲唔使咩都用對白講出嚟掛
演技好嘅演員靠表情就可以表達到好多野
劇入面張趙戀食花生食得最多top1小昭top2楊逍top3周巔
佢地3個feel到張心中最愛趙真係一D都唔奇
無須對牛彈琴
又唔見張趙拖手楊逍會皺眉頭? 趙敏講偏要勉強嗰陣都唔係對住楊逍講
但楊逍表情明顯係有變化
完全唔明點解要寫死汝陽王 對劇情上又唔重要
最後又唔係寫到同朱元璋決裂
咪就係夾硬要令張趙分開,跟住先有導演最想拍既草原重逢場口
小昭一定係食得最多花生,去靈蛇島坐船個陣成日撞破張趙互flirt
套劇係天坑度周芷若都食唔少
不過初頭萬安寺第2日楊逍問張無忌去邊佢都略知一二
燒完人座塔又約飲酒又約去睇屠龍刀
其實唔需要... 趙敏已經講過話會返去, 叫無忌搞掂 d 事去搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞