[金庸迷入]倚天劇情討論(2)

675 回覆
8 Like 5 Dislike
果場趙敏係慘樣, 我想睇佢笑
趙敏滿臉飛紅,忙道
即刻諗到我琪唅羞答答既樣
應拍既就唔拍/全剪,魔改就改到離哂譜
唔係演員救套劇,實比人屌死
關狗不嬲敏黑黎 94有版你睇
少室山生娃嗰度真係甜撚到糖尿
出唔到街
唯一一場kiss戲應該已經係尺度極限
果場趙敏係慘樣, 我想睇佢笑
趙敏滿臉飛紅,忙道
即刻諗到我琪唅羞答答既樣
少室山生娃嗰度一定甜撚到糖尿
好想睇
改做錫額頭其實都OK 如果真係有拍出黎就好
唔知有冇記錯,張同周好似無論書定劇都冇吻戲
相反同趙就完全冇顧忌,成日kiss
相愛之情同感激之情
有分別既
周芷若重視禮儀門派多過張無忌 好難有趙敏D情趣
書有kiss 張無忌錫嘴 周芷若鍚吉佢個條痕
四女中唯一可以同趙一戰既小昭都冇kiss,係新修版先加坐大脾情節
搞到最後張個形象太狗公,個頭畫完眉,轉頭又諗其他三女
畫完眉就完會形象討好多
03版我記得好似有
片就等多三五七年啦, 希望有個導演拍黎滿足下一眾讀者, 睇原文頂住先
無忌真係係咁抽水, 又攬又錫

當晚二人和那老農夫婦同桌共餐,有雞有肉。張無忌和趙敏故意偷偷捏一捏手,碰一碰肘,便如一對熱戀私奔的情侶,蜜裡調油,片刻分捨不得。初時還不過有意做作,到後來竟純出自然。那婆婆瞧在眼裡,不住微笑,那老農卻如不見,只管低頭吃飯。

飯後張無忌和趙敏入房,閂上了門。兩人在飯桌上這般真真假假地調笑,不由得都動了情。趙敏俏臉紅暈,低聲道:“我們這是假的,可作不得真。”張無忌一把將她摟在懷裡,吻了吻她,低聲道:“倘若是假的,三年兩載,又怎能生得個娃娃,抱回家去給你爹爹瞧瞧?趙敏羞道:“呸,原來你躲在一旁,把我的話都偷聽去啦。”

張無忌雖和她言笑不禁,但總是想到自己和周芷若已有婚姻之約,雖然心中隱隱盼望將來一雙兩好,總須和周芷若成婚之後,再說得上趙敏之事。此刻溫香在抱,不免意亂情迷,但終於強自克制,只親親她的櫻唇粉頰,便將她扶上床去,自行躺在床前板凳上,調息用功,九陽真氣運轉十二週天,便即睡去。

趙敏卻臉熱心跳,翻來覆去地難以入睡,直至深宵,正濛濛曨曨間,忽聽得腳步聲響,自遠而近,有人迅速異常地搶到門前。她伸手去推張無忌,恰好張無忌也已聞聲醒覺,伸手過來推她,雙手相觸,互相握住了。
09都好似有 但奈何鄧超個look太趕客 安以軒都仲叫做ok
以前幾個版本錫戲都起碼triple上
03版趙敏好似唔夠周芷若搶鏡...............
03高圓圓 邊有得輸雖然賈靜雯都靚
張周點會無錫丫
就咁諗下都三次啦
喺荒島一次
喺棵樹下談情一次
自殺果度又一次
而趙敏印象中咪又係三次
一次錫完咬嘴唇
一次逃婚之後錫
一次就喺少室山
賈靜雯唔會差過高圓圓掛,最多咪五五波,而且周芷若嘅造型麻麻
可能各花入各眼 賈靜雯係靚 但高圓圓真係天仙級
小說小昭最尾一次梳頭更衣好似有錫
所以話唔肯定,但同趙個種kiss係完全唔同感覺
之前仲有巴打話同情周,雖然我都同情,但感覺上張同周冇個種刻骨銘心,仲要大部分時間都係周做主動
點會無kiss丫?
咀小昭咀到紫衫龍王都驚佢地扑野喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞