有冇巴絲試過放低左?

606 回覆
9 Like 6 Dislike
入黎放低我既經歷
情人節果晚同男朋友出街 果日我地都真係好開心
直到夜晚各自番左去 佢無啦啦話要消失一陣
再上水佢就wtsapp同我講話對唔住 佢放低唔到過去同前度
唔想拖住我 話佢係因為一時感覺沖昏左頭腦 唔想將來背叛我

因為我岩岩經歷過一段感情失敗 所以本身都無諗過同佢一齊
同我曖昧左2-3個星期 一直去打動我 陪我
係佢一直拉我出黎 叫我信佢 我都問左好多次佢係咪認真 佢都話係
佢本身係一個有d咩都收收埋埋 自己亂諗自己唔開心既人黎
佢一直令我好想去了解佢既內心 佢對我做既講既每一句我都擺哂入心
到依幾日我本身都決定左好好放低過去認認真真對待佢珍惜佢
點知輪到佢放棄我 睇黎我只係水泡 只係個無人愛既廢物
雖然同佢正式一齊左只係短短既三個禮拜
但真係hurt到爆 因為我一直都好努力去做好多野去打開佢個心

14號見到佢wtsapp講既野我果晚真係人生第一次為左感情而飲醉左
我覺得依家自己好行屍走肉 好似已經唔再係我自己咁 好難受 唔知點放底

絲打其實我都係 以為睇緊自己嘅故事 不過日子就唔同 所以先上黎問有冇人試過放低左 點解我地做左咁多野 佢地都唔肯繼續試 絲打你會唔會想等到佢放低 係咪覺得當初你做到咁多野 點解唔可以再試埋佢 我而家就係學緊放低 放低呢啲幻想

我打算同佢講我等佢 依個係我既決定我唔會後悔 所以請佢唔好私自幫我決定埋我點做

絲打 我都講過一模一樣嘅嘢啊頂 但係我已經盡曬力試夠曬.... 不過絲打你都要撐住啊

我打左段草稿 諗住聽日啱啱好一星期就sd
依家覺得自己好似癲左咁 搵左個巴打占左個卦 支卦話佢真係唔想玩 最愛唔係我
聽完我無乜勇氣搵佢了掛住佢

占卜都信 ? 唔好send啦 要等咪自己等 比佢知可能嚇走佢架
當聽下 點知聽到咁
我唔同佢講佢一定會唔敢再搵我因為佢成日覺得咁係為我好
入黎放低我既經歷
情人節果晚同男朋友出街 果日我地都真係好開心
直到夜晚各自番左去 佢無啦啦話要消失一陣
再上水佢就wtsapp同我講話對唔住 佢放低唔到過去同前度
唔想拖住我 話佢係因為一時感覺沖昏左頭腦 唔想將來背叛我

因為我岩岩經歷過一段感情失敗 所以本身都無諗過同佢一齊
同我曖昧左2-3個星期 一直去打動我 陪我
係佢一直拉我出黎 叫我信佢 我都問左好多次佢係咪認真 佢都話係
佢本身係一個有d咩都收收埋埋 自己亂諗自己唔開心既人黎
佢一直令我好想去了解佢既內心 佢對我做既講既每一句我都擺哂入心
到依幾日我本身都決定左好好放低過去認認真真對待佢珍惜佢
點知輪到佢放棄我 睇黎我只係水泡 只係個無人愛既廢物
雖然同佢正式一齊左只係短短既三個禮拜
但真係hurt到爆 因為我一直都好努力去做好多野去打開佢個心

14號見到佢wtsapp講既野我果晚真係人生第一次為左感情而飲醉左
我覺得依家自己好行屍走肉 好似已經唔再係我自己咁 好難受 唔知點放底

絲打其實我都係 以為睇緊自己嘅故事 不過日子就唔同 所以先上黎問有冇人試過放低左 點解我地做左咁多野 佢地都唔肯繼續試 絲打你會唔會想等到佢放低 係咪覺得當初你做到咁多野 點解唔可以再試埋佢 我而家就係學緊放低 放低呢啲幻想

我打算同佢講我等佢 依個係我既決定我唔會後悔 所以請佢唔好私自幫我決定埋我點做

絲打 我都講過一模一樣嘅嘢啊頂 但係我已經盡曬力試夠曬.... 不過絲打你都要撐住啊

我打左段草稿 諗住聽日啱啱好一星期就sd
依家覺得自己好似癲左咁 搵左個巴打占左個卦 支卦話佢真係唔想玩 最愛唔係我
聽完我無乜勇氣搵佢了掛住佢

占卜都信 ? 唔好send啦 要等咪自己等 比佢知可能嚇走佢架

漏左引用
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?

係我主動提出 之後大家有傾反個問題 依家係好朋友
但分手兩三日之後佢同佢以前鍾意個女仔一齊食野 嬲到眼火爆 自己係到喊 以為佢咁快搵到條新女 點知原來係我諗多左

咁究竟係咪等緊復合呢? 定以後都做朋友

唔想復合 兩年半我受佢啲脾氣受到自己就嚟有精神病 啲脾氣勁撚過女人 氹幾個鐘都未氹得掂
唉想搵人R水吹

同前度一齊只有短短兩個月
到而家已經散左三個幾月
中間識左另一個男仔一直日日chat都幾曖昧
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
學歷上興趣上好多事既睇法上都唔同步⋯
佢飛我既理由都係我太多男性朋友同舊同學
佢接受唔到 同埋佢都幾大男人
但最近識左個新同事係佢舊同學黎
借左佢IG睇ex啲相⋯
屌你老母我真係好掛住你好想撞翻你呀
唉香港又會咁細既

我岩岩分 每日涙水洗面 求屌醒

係咁架喇 我頭一兩日攰到仆街但一分鐘都冇訓過
行行下喊 係咁望佢wtsapp last seen
諗緊點R野講
之後成個月都仲成隻狗咁叫佢出黎一齊去呢到個到
但佢都係幾粒鐘先應你一次 我都廢事再煩佢

咁絲打你地當初有冇好努力磨合過先 如果努力左都係磨唔到 我諗靜係繼續掛住會好啲... 一齊得翻 都冇用 何況多條傷痕

佢連磨合機會都唔撚比我

我日日冇飯食會搵fd食飯 咁多數都係男仔中學同學
佢話ok冇所謂 你食完翻去同我講聲就得
咁我有做足 但佢飛我都係話我男仔fd太多
咁你直接一開始話介意就得啦屌你老味!

其實都唔會一齊得翻 一來冇mutual fd又冇晒大家FB IG
二黎唔會有將來 我接受唔到男仔學歷低到咁
所以⋯放唔低既我諗只有回憶

學歷都係問題 有冇諗過多fd未必係原因 可能佢都知冇將來所以早散早著

學歷真係好大問題 如果一方係低f都未讀完畢業 另一方係大學 個差距會好大 會溝通唔到有關讀書既野 就連中學果陣既dse都傾唔到 因為有一方未經歷過
唉想搵人R水吹

同前度一齊只有短短兩個月
到而家已經散左三個幾月
中間識左另一個男仔一直日日chat都幾曖昧
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
學歷上興趣上好多事既睇法上都唔同步⋯
佢飛我既理由都係我太多男性朋友同舊同學
佢接受唔到 同埋佢都幾大男人
但最近識左個新同事係佢舊同學黎
借左佢IG睇ex啲相⋯
屌你老母我真係好掛住你好想撞翻你呀
唉香港又會咁細既

我岩岩分 每日涙水洗面 求屌醒

係咁架喇 我頭一兩日攰到仆街但一分鐘都冇訓過
行行下喊 係咁望佢wtsapp last seen
諗緊點R野講
之後成個月都仲成隻狗咁叫佢出黎一齊去呢到個到
但佢都係幾粒鐘先應你一次 我都廢事再煩佢

咁絲打你地當初有冇好努力磨合過先 如果努力左都係磨唔到 我諗靜係繼續掛住會好啲... 一齊得翻 都冇用 何況多條傷痕

佢連磨合機會都唔撚比我

我日日冇飯食會搵fd食飯 咁多數都係男仔中學同學
佢話ok冇所謂 你食完翻去同我講聲就得
咁我有做足 但佢飛我都係話我男仔fd太多
咁你直接一開始話介意就得啦屌你老味!

其實都唔會一齊得翻 一來冇mutual fd又冇晒大家FB IG
二黎唔會有將來 我接受唔到男仔學歷低到咁
所以⋯放唔低既我諗只有回憶

學歷都係問題 有冇諗過多fd未必係原因 可能佢都知冇將來所以早散早著

學歷真係好大問題 如果一方係低f都未讀完畢業 另一方係大學 個差距會好大 會溝通唔到有關讀書既野 就連中學果陣既dse都傾唔到 因為有一方未經歷過

都係嘅 理解唔到對方嘅心情 仲易吵 又多個理由要放低
當聽下 點知聽到咁

可能係時候對自己好d 絲打打算點呢咁
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?

但分手兩三日之後佢同佢以前鍾意個女仔一齊食野 嬲到眼火爆 自己係到喊 以為佢咁快搵到條新女 點知原來係我諗多左

唔想復合 兩年半我受佢啲脾氣受到自己就嚟有精神病 啲脾氣勁撚過女人 氹幾個鐘都未氹得掂

咁復合都費事啦 放低佢 放低你地 懷緬回憶 好似對大家都好啲
當聽下 點知聽到咁

我打算講完等佢 就靜一排認真做下各自自己既事 等雙方都冷靜下先
當聽下 點知聽到咁

我打算講完等佢 就靜一排認真做下各自自己既事 等雙方都冷靜下先

都好嘅 可能 可能佢做做下發現自己都掛住你呢
同男友一齊6年 上年被帽過 求翻佢一齊 依家發現自己仲好介懷 異地 想放底但放吾到
keep住message傾咗三個月有多
成班人約出街 佢淨係撩我
講野同message啲語氣都flirt flirt地
原來佢中間同另一個女仔一齊左幾個星期
係之後分左手 我另一個朋友話我知
其實呢單野之後
一路都好驚佢會周圍溝女
雖然呢段期間有單獨見過
而過程都係打打罵罵
外人睇到應該覺得係sweet
(我描述過個過程比個fd聽 佢咁講)
但係之後又對我時冷時熱咁
直到一個鐘前 我終於的起心肝block左佢
因為我已經頂唔順 唔想再咁落去
成日為左佢喊 我覺得好對唔住自己
同男友一齊6年 上年被帽過 求翻佢一齊 依家發現自己仲好介懷 異地 想放底但放吾到

6年真係好難放低 點帽法 佢有冇變翻好先 而家對你點
keep住message傾咗三個月有多
成班人約出街 佢淨係撩我
講野同message啲語氣都flirt flirt地
原來佢中間同另一個女仔一齊左幾個星期
係之後分左手 我另一個朋友話我知
其實呢單野之後
一路都好驚佢會周圍溝女
雖然呢段期間有單獨見過
而過程都係打打罵罵
外人睇到應該覺得係sweet
(我描述過個過程比個fd聽 佢咁講)
但係之後又對我時冷時熱咁
直到一個鐘前 我終於的起心肝block左佢
因為我已經頂唔順 唔想再咁落去
成日為左佢喊 我覺得好對唔住自己

一齊左對佢好好再比佢ark先真係對唔住自己 絲打好波 襯而家比較易斷 下個會更好

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?

咁復合都費事啦 放低佢 放低你地 懷緬回憶 好似對大家都好啲

但佢仲成日whatsapp同我講埋啲咩要養我咩咁,我話你養新女仲好啦,分左手仲養咩我。佢就😏😏😏👌👌咁樣 我可以點做

一齊左對佢好好再比佢ark先真係對唔住自己 絲打好波 襯而家比較易斷 下個會更好

其實依家想斷已經好痛 點解我要咁蠢 中過佢一次伏都仲要鍾意佢

分左手

被分手呢?

但佢仲成日whatsapp同我講埋啲咩要養我咩咁,我話你養新女仲好啦,分左手仲養咩我。佢就😏😏😏👌👌咁樣 我可以點做

....直接唔覆好似好d 唔係應該有排唔使斷 繼續花時間

其實依家想斷已經好痛 點解我要咁蠢 中過佢一次伏都仲要鍾意佢

感情呢d野唔係話停就停嘅 係痛架啦 痛醒就會慢慢斷
手機密碼係佢同我一齊果日
facebook密碼係我同佢既生日
銀行卡係我同佢既學號
書包掛住佢個名既其中一個字既吊飾
到而家正係拎走左書包既吊飾

6年真係好難放低 點帽法 佢有冇變翻好先 而家對你點

睇佢電話發現 同左個女仔一齊2個月後我翻到香港先知 佢有變翻好 對我不嬲都無咩心思既 但而家就好乖 但問題係我無放底過件事 唔想再哂時間
溝下其他女,自然會放低
果時你就會明咩係天涯何處無芳草

被分手呢?

....直接唔覆好似好d 唔係應該有排唔使斷 繼續花時間

ok聽你的!
當聽下 點知聽到咁

都好嘅 可能 可能佢做做下發現自己都掛住你呢

本身我地有個得我地兩個人既gp 我地拍拖都係係果到講野多 啱啱發現佢大前日就退左個gp了 搞到我依家無勇氣同佢講本身想係果到講 點算好
手機密碼係佢同我一齊果日
facebook密碼係我同佢既生日
銀行卡係我同佢既學號
書包掛住佢個名既其中一個字既吊飾
到而家正係拎走左書包既吊飾

..幾耐啦
努力緊,好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞