有冇巴絲試過放低左?

606 回覆
9 Like 6 Dislike
分開之後幾個月以為自己放低左
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
點知愈來愈掛住,成日諗起佢
(分左差唔多兩年)

你諗起佢時係開心定傷心?

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野
又會後悔點解個陣會想分開

你講分手? 咁冇後悔藥架wo
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野

我都知但係呢啲野唔係話放低就放低
係朋友面前就扮冇乜野
心底裏又係另一回事
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野

係朋友面前就扮冇乜野
心底裏又係另一回事

呢個我明啊 你狠心講分手果時其實已經冇彎轉 要怪只可以怪自己 點解有後悔空間都要咁講
唉想搵人R水吹

同前度一齊只有短短兩個月
到而家已經散左三個幾月
中間識左另一個男仔一直日日chat都幾曖昧
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
學歷上興趣上好多事既睇法上都唔同步⋯
佢飛我既理由都係我太多男性朋友同舊同學
佢接受唔到 同埋佢都幾大男人
但最近識左個新同事係佢舊同學黎
借左佢IG睇ex啲相⋯
屌你老母我真係好掛住你好想撞翻你呀
唉香港又會咁細既
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

我岩岩分 每日涙水洗面 求屌醒
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

時間會沖淡一切 我以前都係咁
試過揾番一個好似佢嘅人一齊
之後分手個下知道自己都仲好鐘意真正嘅佢
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野

係朋友面前就扮冇乜野
心底裏又係另一回事

呢個我明啊 你狠心講分手果時其實已經冇彎轉 要怪只可以怪自己 點解有後悔空間都要咁講

所以一路都怪自己個陣on9

好認同
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

係咁架喇 我頭一兩日攰到仆街但一分鐘都冇訓過
行行下喊 係咁望佢wtsapp last seen
諗緊點R野講
之後成個月都仲成隻狗咁叫佢出黎一齊去呢到個到
但佢都係幾粒鐘先應你一次 我都廢事再煩佢
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野

係朋友面前就扮冇乜野
心底裏又係另一回事

所以一路都怪自己個陣on9

巴打 如果佢已經追唔翻 你又放唔低 就等運到啦
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

諗緊點R野講

咁絲打你地當初有冇好努力磨合過先 如果努力左都係磨唔到 我諗靜係繼續掛住會好啲... 一齊得翻 都冇用 何況多條傷痕

咁而家呢? 單純咁掛住佢?
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

諗緊點R野講

咁絲打你地當初有冇好努力磨合過先 如果努力左都係磨唔到 我諗靜係繼續掛住會好啲... 一齊得翻 都冇用 何況多條傷痕

佢連磨合機會都唔撚比我

我日日冇飯食會搵fd食飯 咁多數都係男仔中學同學
佢話ok冇所謂 你食完翻去同我講聲就得
咁我有做足 但佢飛我都係話我男仔fd太多
咁你直接一開始話介意就得啦屌你老味!

其實都唔會一齊得翻 一來冇mutual fd又冇晒大家FB IG
二黎唔會有將來 我接受唔到男仔學歷低到咁
所以⋯放唔低既我諗只有回憶

佢換左女 揾佢又唔理我 IG FB咩都block晒
個陣喪揾朋友攝時間 喪番工
呢加淡左 無晒期望啦...心灰意冷
分左個半月 理性知道要放低。佢已經講左好幾次唔會再一齊 我同佢冇可能。

我曾經諗過由朋友再接觸 追返佢,但當佢一同我message返 我個心就放唔低 又諗返同佢一齊既所有事,大事小事我都記得。然後佢一唔覆 已讀我個心就那住痛,好辛苦。又會睇住佢幾時上線,做咩唔覆。最後我都係將自己所有諗法同佢講晒。然後自爆,佢應該唔會再理我…

睇黎仲係感情大過理性嘅階段 佢肯應你並唔係比機會你 巴打你自己諗下啦

佢覆我或者只係念舊 悶搵人傾計。到佢知道講太多又會消失,佢已經放低晒。只係我自己原地痛。諗完好似明 但係個心唔爭氣咁痛

心痛好正常遮 唔係就已經失去感情架啦 巴打比d時間自己啦 想掛住就掛著 壓抑反而唔好

已經痛左好多日🙁 我唔知要比幾多時間自己放低。真係好掛住佢 只係佢唔會再理我
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?

係我主動提出 之後大家有傾反個問題 依家係好朋友
但分手兩三日之後佢同佢以前鍾意個女仔一齊食野 嬲到眼火爆 自己係到喊 以為佢咁快搵到條新女 點知原來係我諗多左
入黎放低我既經歷
情人節果晚同男朋友出街 果日我地都真係好開心
直到夜晚各自番左去 佢無啦啦話要消失一陣
再上水佢就wtsapp同我講話對唔住 佢放低唔到過去同前度
唔想拖住我 話佢係因為一時感覺沖昏左頭腦 唔想將來背叛我

因為我岩岩經歷過一段感情失敗 所以本身都無諗過同佢一齊
同我曖昧左2-3個星期 一直去打動我 陪我
係佢一直拉我出黎 叫我信佢 我都問左好多次佢係咪認真 佢都話係
佢本身係一個有d咩都收收埋埋 自己亂諗自己唔開心既人黎
佢一直令我好想去了解佢既內心 佢對我做既講既每一句我都擺哂入心
到依幾日我本身都決定左好好放低過去認認真真對待佢珍惜佢
點知輪到佢放棄我 睇黎我只係水泡 只係個無人愛既廢物
雖然同佢正式一齊左只係短短既三個禮拜
但真係hurt到爆 因為我一直都好努力去做好多野去打開佢個心

14號見到佢wtsapp講既野我果晚真係人生第一次為左感情而飲醉左
我覺得依家自己好行屍走肉 好似已經唔再係我自己咁 好難受 唔知點放底

絲打其實我都係 以為睇緊自己嘅故事 不過日子就唔同 所以先上黎問有冇人試過放低左 點解我地做左咁多野 佢地都唔肯繼續試 絲打你會唔會想等到佢放低 係咪覺得當初你做到咁多野 點解唔可以再試埋佢 我而家就係學緊放低 放低呢啲幻想

我打算同佢講我等佢 依個係我既決定我唔會後悔 所以請佢唔好私自幫我決定埋我點做

絲打 我都講過一模一樣嘅嘢啊頂 但係我已經盡曬力試夠曬.... 不過絲打你都要撐住啊

我打左段草稿 諗住聽日啱啱好一星期就sd
依家覺得自己好似癲左咁 搵左個巴打占左個卦 支卦話佢真係唔想玩 最愛唔係我
聽完我無乜勇氣搵佢了掛住佢
唉想搵人R水吹

到而家已經散左三個幾月
以為放低左唔再諗了

知佢唔適合自己
借左佢IG睇ex啲相⋯
唉香港又會咁細既

諗緊點R野講

佢連磨合機會都唔撚比我

我日日冇飯食會搵fd食飯 咁多數都係男仔中學同學
佢話ok冇所謂 你食完翻去同我講聲就得
咁我有做足 但佢飛我都係話我男仔fd太多
咁你直接一開始話介意就得啦屌你老味!

其實都唔會一齊得翻 一來冇mutual fd又冇晒大家FB IG
二黎唔會有將來 我接受唔到男仔學歷低到咁
所以⋯放唔低既我諗只有回憶

學歷都係問題 有冇諗過多fd未必係原因 可能佢都知冇將來所以早散早著

佢換左女 揾佢又唔理我 IG FB咩都block晒
個陣喪揾朋友攝時間 喪番工
呢加淡左 無晒期望啦...心灰意冷

會冇事架 互勉之 要掛就掛啦 往事就係用黎懷念家嘛
脾氣差,佔有慾好強

...?所以放低左?

分左手

被分手呢?

係我主動提出 之後大家有傾反個問題 依家係好朋友
但分手兩三日之後佢同佢以前鍾意個女仔一齊食野 嬲到眼火爆 自己係到喊 以為佢咁快搵到條新女 點知原來係我諗多左

咁究竟係咪等緊復合呢? 定以後都做朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞