有冇巴絲試過放低左?

606 回覆
9 Like 6 Dislike
我過左三個月先知自己放唔低

好想搵佢 但我覺得佢已經好憎我

點解覺得好憎你
拍左4年 分左1個月
放緊底 仲愛仲掛住佢 但佢已經變到好陌生
呢刻唔想拍拖 就算佢返轉頭我好似都接受唔返
覺得宜家咁幾好 但都想識下異性 拍左拖之後都無乜異性朋友

利申藍絲

可唔可以講下點解散 係陌生左先散 定係散左再發生啲嘢覺得佢好陌生
講極都喺時間問題。
同ex分左4年,掛住就實有,但已經唔喺
講極都喺時間問題。
同ex分左4年,掛住就實有,但已經唔喺

咁有冇試過中意到其他人
同現任一齊3年 過得幾開心
覺得當初同ex分手係正確選擇

話說之前同ex分手 佢係我初戀黎
我頹左成個sem 完全唔知自己做緊乜
飯又食唔落 又聽唔到書 間唔中就自己喊
少少相關既野就諗起佢
果個sem由gpa3.x跌到去2頭

依家已經冇晒事 淡忘晒 要多謝佢令我成長左
各位傷心失意晚巴絲打要頂住啊
同現任一齊3年 過得幾開心
覺得當初同ex分手係正確選擇

話說之前同ex分手 佢係我初戀黎
我頹左成個sem 完全唔知自己做緊乜
飯又食唔落 又聽唔到書 間唔中就自己喊
少少相關既野就諗起佢
果個sem由gpa3.x跌到去2頭

依家已經冇晒事 淡忘晒 要多謝佢令我成長左
各位傷心失意晚巴絲打要頂住啊

巴打你好成功啊 係我學習對象
你同現任一齊果時已經放低左啦?
入黎放低我既經歷
情人節果晚同男朋友出街 果日我地都真係好開心
直到夜晚各自番左去 佢無啦啦話要消失一陣
再上水佢就wtsapp同我講話對唔住 佢放低唔到過去同前度
唔想拖住我 話佢係因為一時感覺沖昏左頭腦 唔想將來背叛我

因為我岩岩經歷過一段感情失敗 所以本身都無諗過同佢一齊
同我曖昧左2-3個星期 一直去打動我 陪我
係佢一直拉我出黎 叫我信佢 我都問左好多次佢係咪認真 佢都話係
佢本身係一個有d咩都收收埋埋 自己亂諗自己唔開心既人黎
佢一直令我好想去了解佢既內心 佢對我做既講既每一句我都擺哂入心
到依幾日我本身都決定左好好放低過去認認真真對待佢珍惜佢
點知輪到佢放棄我 睇黎我只係水泡 只係個無人愛既廢物
雖然同佢正式一齊左只係短短既三個禮拜
但真係hurt到爆 因為我一直都好努力去做好多野去打開佢個心

14號見到佢wtsapp講既野我果晚真係人生第一次為左感情而飲醉左
我覺得依家自己好行屍走肉 好似已經唔再係我自己咁 好難受 唔知點放底
入黎放低我既經歷

係佢一直拉我出黎 叫我信佢 我都問左好多次佢係咪認真 佢都話係
佢一直令我好想去了解佢既內心 佢對我做既講既每一句我都擺哂入心
但真係hurt到爆 因為我一直都好努力去做好多野去打開佢個心

14號見到佢wtsapp講既野我果晚真係人生第一次為左感情而飲醉左
我覺得依家自己好行屍走肉 好似已經唔再係我自己咁 好難受 唔知點放底

絲打其實我都係 以為睇緊自己嘅故事 不過日子就唔同 所以先上黎問有冇人試過放低左 點解我地做左咁多野 佢地都唔肯繼續試 絲打你會唔會想等到佢放低 係咪覺得當初你做到咁多野 點解唔可以再試埋佢 我而家就係學緊放低 放低呢啲幻想

我都唔知點解啊 絲打 R曬頭 可能當大家都好唔成熟去處理件事.... 今鋪真係hi auntie 我都好想斷.... 我以真係有第二個對像就冇事 ...不過原來唔係既

你地幾大

我15佢14 當年

咁難怪處理得咁差 往事只能回味
一路咁耐都冇復合到 可能真係應該放棄佢啦

但最大問題我都係耿耿於懷 好想要答案

咁細個拍拖可能連咩係中意都唔知 為左保護自己 唔再一齊翻都好正常嘅 你再等多段時間先lor 可能佢自己都唔知答案架其實

年紀小不等於我是錯 唉 連分手都原因 好慘 好似比人吊住行 行屍走肉地生活 好痛苦 .... 等到幾時a... 禁多年都冇人開解我... 唉 明明身邊大把異性 又唔係溝唔到女 偏偏就卡係到過唔到關 好sad

我就唔信你會比佢吊到一世

hi auntie 都比佢吊左四年
入黎放低我既經歷

絲打其實我都係 以為睇緊自己嘅故事 不過日子就唔同 所以先上黎問有冇人試過放低左 點解我地做左咁多野 佢地都唔肯繼續試 絲打你會唔會想等到佢放低 係咪覺得當初你做到咁多野 點解唔可以再試埋佢 我而家就係學緊放低 放低呢啲幻想

我打算同佢講我等佢 依個係我既決定我唔會後悔 所以請佢唔好私自幫我決定埋我點做
入黎放低我既經歷

頂我都係 我ex咩都收收埋埋唔講
我問親佢有咩心事都唔講
有一日好突然分手 原因係我唔關心佢唔明白佢
我當然無辦法100%明白佢內心
但我唔係無嘗試 點解佢可以講得出我唔關心佢
自問已經盡心盡力了解佢
唉放唔低 已經三個月 好頹好想死
佢叫我唔好再搵佢 我諗已經有其他人關心佢了
好想復合

絲打有冇試過deep talk 如果佢個心打唔開 咁可能真係打唔開
入黎放低我既經歷

我打算同佢講我等佢 依個係我既決定我唔會後悔 所以請佢唔好私自幫我決定埋我點做

絲打 我都講過一模一樣嘅嘢啊頂 但係我已經盡曬力試夠曬.... 不過絲打你都要撐住啊
分左個半月 理性知道要放低。佢已經講左好幾次唔會再一齊 我同佢冇可能。

我曾經諗過由朋友再接觸 追返佢,但當佢一同我message返 我個心就放唔低 又諗返同佢一齊既所有事,大事小事我都記得。然後佢一唔覆 已讀我個心就那住痛,好辛苦。又會睇住佢幾時上線,做咩唔覆。最後我都係將自己所有諗法同佢講晒。然後自爆,佢應該唔會再理我…

覺得有機? 點散架巴打

唔知有冇機 但未想放住
冇第三者 之前傷過佢一次 佢話嗰次太痛 然後想自己一個人 唔來拍拖住

你地仲有冇聯絡

我有時搵下佢咁囉 但佢好少應

其實巴打不如死左條心佢 真係要等到有一日佢收你做兵定收你皮先死心咁好咩

咁又唔係得呢兩個結果嘅

你地聯絡佢有冇比過希望你先 如果冇再有過真心對話 一齊得翻 都只係遲早散 你又咁肯定自己會珍惜翻佢? 咁愛佢點解要傷害到佢 點解要失去先黎講珍惜後悔

你講得好啱 因為我經歷過佢嗰種痛
我唔想再比佢受多一次 所以我會珍惜
但我都明傷過就係傷過...佢返黎只係我嘅幸運 唔返都正常
分開之後幾個月以為自己放低左
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
點知愈來愈掛住,成日諗起佢
(分左差唔多兩年)
分左個半月 理性知道要放低。佢已經講左好幾次唔會再一齊 我同佢冇可能。

我曾經諗過由朋友再接觸 追返佢,但當佢一同我message返 我個心就放唔低 又諗返同佢一齊既所有事,大事小事我都記得。然後佢一唔覆 已讀我個心就那住痛,好辛苦。又會睇住佢幾時上線,做咩唔覆。最後我都係將自己所有諗法同佢講晒。然後自爆,佢應該唔會再理我…

睇黎仲係感情大過理性嘅階段 佢肯應你並唔係比機會你 巴打你自己諗下啦

唔知有冇機 但未想放住
冇第三者 之前傷過佢一次 佢話嗰次太痛 然後想自己一個人 唔來拍拖住

你地仲有冇聯絡

我有時搵下佢咁囉 但佢好少應

其實巴打不如死左條心佢 真係要等到有一日佢收你做兵定收你皮先死心咁好咩

咁又唔係得呢兩個結果嘅

你地聯絡佢有冇比過希望你先 如果冇再有過真心對話 一齊得翻 都只係遲早散 你又咁肯定自己會珍惜翻佢? 咁愛佢點解要傷害到佢 點解要失去先黎講珍惜後悔

你講得好啱 因為我經歷過佢嗰種痛
我唔想再比佢受多一次 所以我會珍惜
但我都明傷過就係傷過...佢返黎只係我嘅幸運 唔返都正常

如果冇辦法冇決心可以一直珍惜翻佢 就算一齊翻冇好結果 只係令兩個再一次受傷害
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

你諗起佢時係開心定傷心?
其實係咪真係有人會唔適合拍拖
我拍過2次 第1任男朋友話feel到我好愛佢但係行為上就表現唔到
第2任男朋友話我成日靜係識比麻煩佢 話我無優點 所以飛左我
唉 我好似真係唔識拍拖

睇黎仲係感情大過理性嘅階段 佢肯應你並唔係比機會你 巴打你自己諗下啦

佢覆我或者只係念舊 悶搵人傾計。到佢知道講太多又會消失,佢已經放低晒。只係我自己原地痛。諗完好似明 但係個心唔爭氣咁痛
點知仲好掛住佢
再過幾個月再嘗試放低佢
(分左差唔多兩年)

你諗起佢時係開心定傷心?

其實兩樣都有
諗起以前啲開心野
又會後悔點解個陣會想分開
脾氣差,佔有慾好強
其實係咪真係有人會唔適合拍拖
我拍過2次 第1任男朋友話feel到我好愛佢但係行為上就表現唔到
第2任男朋友話我成日靜係識比麻煩佢 話我無優點 所以飛左我
唉 我好似真係唔識拍拖

第一任話你行動表達唔到愛? 唔係唔適合 只係第一任太中意你 第二任唔中意你 只有唔肯溝通同磨合嘅人 簡單黎講係未遇到適合嘅人遮

佢覆我或者只係念舊 悶搵人傾計。到佢知道講太多又會消失,佢已經放低晒。只係我自己原地痛。諗完好似明 但係個心唔爭氣咁痛

心痛好正常遮 唔係就已經失去感情架啦 巴打比d時間自己啦 想掛住就掛著 壓抑反而唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞