IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
自家設計得啲大褸叫正常啲
以前感覺有heart做啲
依家貴又貴過以前 影啲衫又hea影過以前
可能都上晒岸 點都會有人幫襯掛
點解無人講哩間

買過?
佢之前淘寶legging一條六十蚊賣到三百蚊
仲要賣左過千條
我第一件買就係佢件自家設計大褸
質素我覺得麻麻 著左一星期多d就起毛粒 不過一件褸先$300幾 同埋design幾靚就算啦
比起OKB一件夏天衫賣200尾 dearyou一件冬天大褸先$300幾真係超值
岩岩睇dearyou見佢請緊人 建議佢請個有經驗buyer好d 改改店主d taste
講起請人
想講佢出手勁低

其實我真係唔get點著出街
lm
講到口臭都仲要係ig shop 買衫
有門市都話睇下摸下拼下⋯
有d 似Everlane 果對
但Everlane 好好著
真係值 800 幾蚊

佢呢對應該300 幾400 ?
問下野都post 上story 話人問完唔買
你指係唔係squaretoe個隻?
squate toe 仲似
不過我指好著既係 day glove
squate toe 我無買
唔明有乜好拗
擺明全部都係TAOBAO架啦
邊度咁多自家設計
睇下你企咩角度睇
作為消費者 佢人工支出少 變相經營成本低 d衫無咁貴
作為求職者 佢點止人工低 一個月得5日假 cheap既私人公司起碼都放長短週啦 一個月都放6日
唔知佢請唔請到人
Mydress
選擇多 咩風格同路線都有
不過都幾常中伏下 係佢個到買啲衫好少著出去
ASOS 穩陣啲
係ohkoreabeauty鋪頭幫娘親買過野
要訂貨
佢同我講一個星期內會send 封email俾我做確認
大約兩個星期會到貨 到時會再email我
我等左半個月都收唔到confirm嘅email
咁我就email問返佢 之後先覆番我話confirm左
再過多半個月(即係已經一個月之後) 仲未收到message 叫我拎
我再email佢 佢話我件貨已經係一個星期之前到咗
話我冇check email 叫我check多次 我搵晒垃圾郵件都唔見有
但係嗰排唔得閒 冇去拎到
點知隔一個星期 我先收到門市嘅人whatsapp我
話件野啱啱到 可以去拎
屌 啫個之前啲email fake9我?
見佢d story 好多願景
有d 煩
佢呢個款似老翻square toe
你有無 好似底偏硬
考慮緊買唔買

Sorry 離左題
佢好低調 無public ig的
所以更加覺得佢好好
我都覺得佢哋去到訂貨就出出地事,前排韓國放大假又冇update我件貨個情況,去到門市問先至同我解釋
auntie咁潮會買韓國時裝嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞