IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
佢請人應該係target d妹妹仔
大個少少既都知佢個價太低
我記得佢有個請人po話同佢出國入貨包機票酒店食宿都係福利黎 其實係應份 同埋應該要有津貼添啦 出國入貨辛苦咁多 你估去玩?
所以除左d入世未深既妹妹 應該無人想返dearyou
呢間dearyou 除左賺客錢仲要靠剝削員工減低支出 老闆得賺到最多錢
客人咪等耐囉 反正都照有人幫襯
你見佢由細細樓上鋪搬到而家2000呎
你就知佢賺幾多啦
搵搵埋埋咁多錢,但請人就最低工資
好小家
點會唔知市價 請人之前了解下出面人工是常識吧
賣衫就識markup個價 請人就出最低工資 full-time就10k
好難令人相信
其實用最低工資請人無問題既如果工作真係簡單輕鬆
但睇返上面個留言又要拖地抹地仲幫人買外賣感覺就似剝削
自膠,我講到1999
想講佢開嗰個架係唔合理地低,似冇做過research,冇睇下同行請人幾錢人工就開咁嘅價

我覺得佢開最低工資點都有問題,計返full time一個月10k都冇,仲要拖地抹地幫人買外賣係cls

佢新post請full time寫明要識A I、lightroom同photoshop
仲得5日假,姐係一星期有3個星期都返緊六日,都係得10k點生活
擺明老細都冇出去打過全職
西極番shift既工都有6日假啦
12日al其實係基本偏少
仲要冇medical個啲
Business trip公司全包是常識吧
個時啲人仲話係everlane平版
所以咪請極都請唔到人 最後咩都要自己做返
一個月得5月假真係cls 出面公司最差都長短週 唔會一個月三個星期六都要返full day咁刻薄
我都係買左呢款呢隻色一黎到心諗 同圖完全唔同色 之後我再搵返個post 佢淨係話實物係靚好多好多 完全無講到圖係有色差最新個款我有朋友買左 又係著落去唔係個回事,明明講到闊腳人著無問題,我朋友腳板仲瘦過佢,側邊都突哂d腳指形出黎
Dear you嘅衫咁柒 點解會有人買
佢搵咗啲kol 幫佢出post
我見過Cynthia 同蝦蝦有出post
著佢地件自家製外套tag 咗間鋪
扮可憐姐
禁錯制負皮左
kxxxxxxxxxx
唔同身型既女仔都可以係dearyou買到衫
連肥妹都都有加大碼俾佢買
Bird bird 同bbg一撚樣衰格 一擔擔
Birdbird食食水深,淘寶貨扮韓國貨
之前真係覺得佢慘,但後尾出咗名之後好撚煩膠
佢成日講
肥妹都可以著得好靚 肥妹都可以著靚衫
哩d真係講到煩
講到一定要著佢既衫先會靚
佢太強調哩件事仲反感
有無懶人包可以講下咩事
Everlane係ig shop?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞