IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
好耐之前買過條夏天連身裙
果時寄平郵 佢寫錯我屋企flat號碼
好彩個人收到放番管理處 管理員再上門俾番我
果個人仲話條裙俾細路仔著
我聽完唔明 一拆開 屌真係勁細條
我身形細細粒都唔啱著 一著會露底

同番間店講寫錯地址 佢淨係send emoji😂😂俾我
Sorry都無句
哇屌 同佢影嗰啲兩回事 如果係條街度見到真係眼尾都唔sao下 直頭唔會拎上手睇
之前女朋友去過試工 其實佢本身翻開fast fashion 但諗住可以hea啲 都去試下 點知佢話翻俾我知係狗也不屌 佢去到係幫佢釘翻啲咩made in kr/thailand嘅牌 仲要有啲其實係大陸貨定唔知淘寶貨 但個staff都話要釘做kr牌之後佢再掃地抹地 serve客 再自己食飯仲要外賣俾佢 咁個staff呢就長期坐喺電腦前面教都無教過佢 最搞笑係本身應該收工嫁啦 佢又要再次去買埋飯俾另一個啱啱翻到kt鋪嘅staff食 大佬呀 人哋第一日翻炸 之後我叫佢咪再翻依間閪工 最低工資不特止 洗人唔洗本
咪繼續寫7-20日,將所有風險轉嫁比消費者
哇 估唔到原來dearyou返工咁西
收你最低工資原來要做阿四 掃地抹地不突止仲要幫你買埋外賣
仲要大陸貨當韓國貨賣 呢間公司真係好cheap
咁痴線嘅 唔怪得佢成日都喺度請人
見店主平時講到對客人好好咁 估唔到staff既待遇咁差
每次都好期待佢連線代購 但係啲款真係

台灣呢開有無人買過
littleprincess都唔知佢係想賣衫定post生活照
張相景佔9成,佢人就細細粒,仲要用手/用花遮住件衫
都算啦,隔左幾日再見到就走去問佢有冇大圖睇下衫既detail/size
仲要串到話caption講左未影未量,叫你等下
你post得出得出黎唔係應該預人地會買會問detail?
我覺得個店主都好難頂,
佢推優惠或者講pack 咗500幾件貨都要自拍,
講真你呢間係賣衫,你推優惠你咪整張圖講解或者影啲貨拍片咪得
500幾件貨你影堆貨咪得,下下都影自己入鏡,
有時見到難得有一兩件好似唔錯,
但下一個story見到佢個樣仲要大頭,
即刻唔想買。

仲有,佢試下live 唔知感動定咩嘢響度喊,
佢仲要cap 返自己喊嗰段再post 響story
我當下心諗咩事呀( 我無睇live ,睇佢story見到佢自cap )
我見佢平時live同佢d staff都有講有笑 幾融洽咁
D story又好和諧 以為店主幾nice相處唔錯
原來鏡頭後就剝削到仆街
覺得佢間野好無系統
係呀,根本好似係拎黎showoff自己D生活/旅行相
有時見到衫幾好又睇唔到detail,佢有set hashtag,
入到去張張都遮住曬.唔係就遠一遠咁,
我拉大圖都起曬格,睇到D咩..點幫你買呀咁
佢D衫又真係淘寶,上次係佢到買完,貨都未到手
行葵廣幾間都有得買.仲要平佢一半
同埋佢咁細粒又瘦 啲衫買到翻黎肯定唔啱著
我覺得本意唔係剝削
而係佢地唔知而家market price係點
起初覺得佢幾有心,又會出啲加大碼比肥妹,但估唔到佢會咁對啲staff,而家對佢觀感好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞