IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
我都見到佢del個聲明咁樣做仲唔係因為心虛咩 仲有佢日日po啲人買嘢食上嚟 又話乜:唔準你買上嚟 再買野上嚟我嬲架等等 然後又要係咁po story比人睇幾多學生妹買野比佢 心諗你係唔想人哋嘥錢嘅就唔會係咁po story啦屌 仲要整埋story highlights
呢間我買過一次 買左兩件上身衫
其中一件白色T個布料材質係又硬又透
我收到當下都呆左 完全唔似佢影啲相咁靚
但件衫個價錢都講緊要百幾蚊一件
然後另一件針織上衣我就覺得都ok既

不過呢間野啲款
其實你cap圖上淘寶七成都可以搵到
但淘寶賣緊既價錢可以係平接近一半

我之前睇佢ig見到個袋賣成二百幾蚊
然後係淘寶搵到一模一樣 賣六 七十蚊
然後我就知呢間野食水真係好深
佢啲下身真係好難carry,啲cutting勁唔好著
另外佢成日話手快有手慢冇,之後又會話求掂間廠做多幾條叫你搶,次次都係咁有啲反感
媽媽生日 母親節 新年可以去dearyou買褲俾媽媽
仲有棄單狗
團團都有 真係想知有咁多人棄單定吹出黎

我補返個袋既圖啦
Htstore賣258蚊
但我係淘寶就搵到80蚊都唔洗
最尾係淘寶買左返黎 用到依加都冇穿冇爛
可想而知 ig shop食水幾深
各位絲打係ig shop睇岩任何野之前
真係不妨上淘寶搵下有冇 可以慳返好多錢

同一條裙 個價都差幾多
同埋可以睇到okb係tune色tune得好勁
實物冇咁粉紅 係偏peach色
講句公道說話
你cap個間淘寶店不嬲做開抄款
佢好多衫都講到明韓國買返黎複製
有時啱啱上架既衫佢仲會擺埋韓國入黎做版嗰件出黎賣
我諗個袋都唔例外
因為htclothings同htstore兩間野次次都係一齊飛韓國個陣佢先會做連線賣衫 都好少入現貨賣 所以我信佢賣既真係韓國入既貨 不過始終韓國貨都有參差 同埋冇得摸 不過佢賣啲衫唔算貴 買到差既當自己唔好彩
無追post
有無人討論下shopaholic852呢間店?

咁我都知道淘寶店好多時都真係抄韓國款再整
我都知道htstore每次都係飛去韓國做連線
但如果你話韓國貨有參差
咁個店主入貨個時其實有得摸現貨
如果以上次個件白T為例 佢咁既質地
仲要賣到百幾蚊一件 對唔對得住佢個定價?

做生意都真係講誠信 你入啲貨咁既質地
然後定個咁既價位
買到差既要當自己唔好彩
要顧客自己承擔返係乜野道理?

我願意比個價錢 就起碼想拎返相對既質素
既然係差既貨品 咁我寧願間舖唔好入
間舖入得靚貨 我都肯比返個相等既價錢去買
我覺得三媽都ok喎
我覺得要睇係咩 例如一件tee 賣138 淘寶可能48 58 我就會淘寶買 反正tee係消耗性 著一兩季都差不多殘哂
但有d款一search係出東大門代購 例如依排興既棉麻西裝外套或者套裝 淘寶都賣2百中到尾 咁我就會寧願ig shop買 而且店家係有實物圖唔係d賣家俾既圖
所以買okb d衫之前真係要去門市睇左實物先 色差勁到
同埋okb有d錢去左ps度所以收貴d
禁錯負評 sorry
不過我同你一樣
淘寶有 都唔一定淘寶買
睇款睇情況

有d 鋪 直頭用淘寶既圖 擺明淘寶貨就唔會幫襯果d 鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞