IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
網購

呢間我之前去睇冬天衫 我唔知佢咩用料 係羊毛定點 摸上手的確幾舒服嘅 一睇價錢 嘩七百幾蚊 我呆左 七百幾蚊我買啲有牌子嘅唔好?無可否認某D衫好吸引 但個價錢真係卻步
呢間真係睇住佢愈賣愈貴 以前個價錢容易負擔好多

真係唔知係咪值呢個價
好多都搵到,全部賺一倍

我cap圖係淘寶搵唔到完全一樣 得啲東大門代購 有平啲嘅都想買
印象之中好似係話birdbirdshop本身同bbgshop係隔離鋪 之後birdbirdshop個店主唔知開左bbgshop個冷氣成晚定唔知點 總之係關係間鋪既問題 有無人記得
想講佢未搬2000呎前 開左間分店係葵廣
有日去葵廣就諗住順便去睇下
點知去到根本唔多款賣 仲要d款勁普通 完全唔吸引
心諗佢點撐到落去 點知無耐真係執左

另外,之前有fd都番過佢間鋪 番左2日個店主就飛去唔知邊到入貨 但鋪頭番左勁多箱既貨 由得個新同事自己去處理 仲要一日番10個鐘 但其實好多時都係要over 10個鐘,人工先得10k
有follow dearyou,,覺得佢成日話肥人都可以著得好好睇,呀邊個邊個幾腰都好好睇,好似都標籤左肥人咁
由細舖到有葵芳舖 之後搬到依家間大舖
但佢成日sell自己無錢賺
講真 可以搬到咁大請咁多人
你話無錢賺有邊個會信
仲要咁刻薄員工
美國大牌子
我知有睇savonnez介紹
又話出律師信又剩
full time一日返十個鐘仲要OT仲要得10k
人工咁低都冇得準時走咁刻薄
果陣佢仲要未請pt 番左2日既新人除左要搬貨pack貨 仲要覆客同睇鋪
正宗又要馬兒好 又要馬兒不吃草
一係底薪低但加佣
一係人工出高d
人工低又要求多真係佢自己做埋佢
有無人幫襯過offtheching我上次冬天買過好多野下 想知有無中到伏
佢應該賺得唔少
佢去旅行又紐西蘭又冰島都唔肯放多少少錢俾員工
你個fd都幾抵得諗同捱得
搬貨 pack貨 覆客 睇鋪 真係一個做3個人既野
最後你個fd做左幾耐?
直頭洗人唔洗本
俾多左人工仲邊可以去咁遠旅行
寧願刻薄員工都唔會虧待自己
都做左起碼一個月以上 我覺得好勁
如果係我 我諗唔洗1日已經頂唔順
改左10-18k
都仲係想有人10k會做
15-18k先合理 一個月先得5日假喎
係5 days work都厭多既世代
仲有人提出5日假一個月
Btw睇番佢之前請ft
話5日假 14al+勞工假 問係咪好吸引
痴撚線奴工假
店主係咪覺得14日AL好威威
其實依加好多公司一個月起碼6日假 12日AL 銀行假
同埋勞工假同銀行假都係差幾日 好心俾人放埋佢 無謂斤斤計較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞