IG SHOP討論區 (1)

1001 回覆
118 Like 22 Dislike
sorry

btw我絲嚟架
都係淘寶最正
有無人覺得個店主個樣怪怪地
成日話成本價但係貴到仆街
收貨真係慢到
成日story po到貨一大堆 但寄貨返香港又勁耐先到
之前我有朋友買對vans 隔咗成個月先同佢講返話斷咗貨買唔到
我都幾鐘意呢間,但有時都冇得話邊間貴唔貴,始終唔同舖頭target唔同客,貨既來源又唔同
比起話佢貴唔貴,不如話佢值唔值,有時見啲igshop態度、服務、衫既質地 冇樣好,佢啲衫有幾平都冇用
有啲就雖然價錢偏貴,但至少佢所有野合格,就算佢貴我都會再幫襯
我都係 好似愈入愈唔啱心水
雖然好多垃圾igshop都淘寶貨扮外國貨,但見有啲人係咁將淘寶同某啲shop比較真係好無奈
淘寶本身就乜都有,又平,佢地會去東大門/唔同舖頭記低人地啲款,再整一件一模一樣出嚟。佢地又唔洗design,人工又低,成本低自然就賣平好多。例如zara最新一季既衫佢地都可以過幾日就賣緊
所以有時唔係啲shop賣淘寶貨,而係淘寶有抄嗰個款
唔太清楚佢地有無拍過拖,但地址呢樣解釋到
因為之前bbg同bbs加majestic一齊屈喺元朗商業中心個舖仔入面,bbs會幫majestic睇埋舖,所以形成到個錯覺係得bbs同bbg兩間舖
佢地嗌交既真正原因都唔太清楚,但兩邊一開頭一齊租元朗商業中心嗰陣好似好friend,到後來互講大家壞話
無記錯bbg話bbs賣假嘢賣淘寶嘢,bbs話bbg吊到個價好高嚟買
係台灣實體店買左條背心裙,挺身嘅都幾靚
說不出口的奇怪
早幾日同朋友傾開好似bbs偷bbg啲野,之後bbg報埋警
以前bbs仲係嘉誠個陣bbs一早俾人踢爆賣假野啦仲有店主同店主老母好似好無禮貌

睇你想要咩類型 不過可能以睇下Sercro.storee 利申打手
有 上面有講過
呢間majestic有啲衫好似乞衣同埋間鋪噏噏dup dup咁
算啦 香港人好多人都無乜taste
[有圖] 呢間ig shop 洗唔洗咁串 (2)
https://lih.kg/209161

原來之前已經有人講過
Hi, $? 「你無禮貌!」 人地已經有打hi 仲想點係咪要:親愛的店主,請問幾錢?客人上
買過,淘寶貨
質素差,同相差好遠,
試過買條藍x黃裙,
睇相係鮮黃色,實物勁暗,
好似擺好耐嘅黃色,
個袋穿咗,
我WhatsApp 佢同佢講,
佢話從未發生呢啲事,
不過都肯叫我寄付退錢,
但佢勁小家,
嗰陣順豐岩岩係由手寫單轉電子單嘅過渡期,
我去到順豐寄件,個職員無話用電子單,
咁我咪照寫手寫單寄比佢,
點知過兩日店主WhatsApp 我,
問我做咩唔用電子單,
結果收咗佢$22,而唔係$15
(我嗰陣先知原來手寫同電子單會唔同收費),
仲問我響邊間鋪寄,
要問下個職員點解無叫我用電子單,
嗰吓我即刻覺得一件貨幾蚊都咁樣,
佢現實應該係啲西客黎
佢兩個仔同崠個個錢七好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞