《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(十五)(卷三呢?)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
我知道那一剎停頓,確實存在,及後多番嘗試,終於捉摸到,原來只要摒除六感、進入『無我』前的一刻,回復一絲意識澄明,我就能讓靈魂回憶,暫停不動。

回憶暫停,我便可以仔細感受靈魂生前那一剎那的情緒,或是觀察那一刻四周所發生的一切細節。

至於現在,我則能好好觀察自己。

從小到大,我或許因為撒旦的血源,又或因為家庭環境,特別的憤世嫉俗、獨斷獨行。

不過,在發生這姦殺案之前,我也不過是名普通小孩,會因新鮮事而好奇雀躍,會因失足跌倒而嚎聲大哭。

亦會因為看到媽媽、被她擁入懷中呵護,而破涕為笑。

媽媽。

我垂頭,看著那副哀怨的俏臉。

活了這些年,我行事離經背道,卻大多是順心而行,除了錯手殺死師父及被逼殺死拉哈伯外,就是母親的死,最讓我難以釋懷。

其實,當天我不論是及時喝止,或呼喚爸爸,都不可能阻止『慾』的舉動,因為那是撒旦教主薩麥爾親下的殺令。

不過,這麼多年來令我內心介懷的,是為甚麼那一刻的我,會「享受」這慘況。

享受母親的裸體,享受『慾』的粗暴舉動,享受在石地上流淌的淚、血、汗及體液。

享受一切痛苦與歡愉的聲音。

那一刻,只有六歲的我,為甚麼會有如此多的情感與慾望?反是長大了的我,對性慾並沒有特別渴求。

我疑惑,不期然抬頭,看向樓上正在窗台偷窺的『自己』。

那個年幼的我,抓住窗沿,雙眼瞪得老大,褲檔正微微隆起,顯然正在「享受」。
今明兩日,繼續戰!
師傅係邊個 佢點死
淨係記得臭貓
猶大
如果無記錯
好似係 猶太 既 複製人
本來就比左 鏡花之瞳 諾仔
但魔鬼無左魔瞳 就會死
點知佢挖諾仔既個隻眼就係 地獄
靠吸地獄能量 死唔去
之後為左造王 比返 地獄 諾仔
所以先釘蓋
錯手殺死師傅應該計埋岩岩成魔果期 第一次黑暗化錯手打傷師傅 果時以為殺左
猶大複製人 唔係程若辰咩
咩呀 地獄唔係係日本 撒旦教地下 個撒旦舊身隻眼到挖出嚟咩
鏡花之瞳 唔係臭貓俾架咩?
好亂啊
猶大唔係孔明咩
睇嚟有人要重睇了
猶大複製人係師傅
程若辰係婪
地獄係小明救猶大走果時,安落諾仔到穩定靈魂
鏡花好似師傅比架
係時候重睇
鏡花係臭貓俾,《一次換眼,讓我變成魔鬼》呀
原來呢幾日邦拿默默地都有出文
不過冇咩心情睇

似猶大喎巴打 聽日做完應做嘅事要重睇啦
睇黎我好似無咩記錯
唔洗點重睇
咁第一隻眼係咩
鏡花係複製猶大比 跟住食左佢粒地獄 至於最開頭粒地獄好似係孔明比
如果無記錯既 就係孔明闖基地時拎
大家聽我講唔好爭
一於一齊重睇多次
大家重睇前 記得記得做左選民先呀
書展有卷四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞