《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(十五)(卷三呢?)

1001 回覆
71 Like 2 Dislike
但其實其他惡魔都有魔氣 不過冇地獄咁多 但都夠恢復身體用 同出一源
但點解其他惡魔ok 唔會療合 而裝到?
佢係話撒旦個皮膚太硬開唔到窿

其他魔鬼都冇黑皮膚
又無文!
邦拿呢度係3個pt
1.傷口轉移有限制(小諾黑皮膚硬)
2.施法者要精神力大過小諾(冇咩人精神力勁過佢)
3.小諾身有地獄(傷口會自動癒合)

應用番普遍惡魔同同時要考慮番小諾 case,第一二個我明白
但第三考慮番普遍惡魔,雖然地獄會自癒,但其他惡魔亦有魔氣或生命能量自癒。而地獄同生命能量或契約其實都係源自靈魂能源,同一性質,分別在於多少。但係兩者其實無論多少亦都足夠自癒。
所以想問點解其他惡魔裝到 而唔會療合?呢到已經再唔係fix死for諾仔
如果療合到而翼唔得,即係療合完之後會壓爛對翼?

如理解錯,'小'得細錯啲
去hea幾好
其他魔鬼要運氣,傷口先會好返
地獄會自動
係邊到轉機
正確答案
一般魔鬼係主動治傷
地獄係被動式治傷
其實人選已經一早出咗場
即是坦己同 煙兒嘅分別
地獄係地獄邪氣唔係魔氣
1條
5條
「眼下准陰侯不在身旁,我們只能另覓良將。」我轉頭朝伊卡洛斯問道:「替我整理一份將領名單。」

「馬上來。」伊卡諾斯陰側側一笑,十指在桌上翻飛。

由於解封的魔鬼為數不少,所以我讓伊卡洛斯替眾魔檢查身體時,同時記錄他們的所有資料,包括在其背景及在人間各種在明在暗的事跡。

這些冰封了二千年的魔鬼,來歴五花百門,有的是厲害刺客,殺人無數;有的是深居隱士,只因受撒旦感召才會參與那不存在的二次天戰;有的本是人類,得瞳為魔;有的生為天使,因墮落而在人間殘存。
屌得返35條
44 lin
40丸
咁就得返一條
篇文會唔會太短
撒旦既為魔鬼之皇,自然對他們瞭如指掌,可惜我先前強行吞拼他那最後七塊靈魂碎片,所以仍然未能完全回復他的全部記憶,這也是我讓伊卡洛斯預備這些資料的原因。

不過片刻,伊卡洛斯已整理好一張頗長的名單,只見他手一掃,將名單轉移到室中另一個更大的屏幕。

我看著屏幕,口中唸唸有詞:「漢尼拔、龐培、廉頗、毘沙門天……原來我們的戰將還真不少。」
唔好亂賭
出返多幾段咁就差唔多
唔怪你
同埋要執稿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞