[借ac] 係美國新聞學院寫咗篇自己唔係中國人嘅文

1001 回覆
7430 Like 83 Dislike
見到班大陸人篇letter to the editor 寫住 Qing China 心諗jm9
世界大戰
喂你自我膨脹到木星軌道囉喎
不如以事論事講返降低閱讀門檻而用人海戰術 對樓主場論戰件事到底係利係利弊?
我上一個回覆係#410
support
當然network啦喺Boston嘅香港人少之又少 重有個咁愛港嘅香港人
原來係班大陸人眼中轉讓=歸還
咁我等睇樓主篇文有幾多高質嘅回覆。

回覆高質,三大元素:
1)內容要言之有物。
2)英文寫得好。
3)寫回覆個人,要有時間有心機寫。

- 英文好嘅人,未必有好point;
- 有好point 嘅人,未必英文好;
- 英文好又有point,好多都忙自己事業,或者去咗賺錢溫女啦,未必有時間理你篇文;

我提議用中文寫啲重點出來,
係可以提高(1)同(3)嘅發生機率。
係會令高質回覆出現嘅機會增加。

不過算啦,
我想幫樓主,但無人 buy我策略,咁算囉。

班人係咁每隔一陣就叫我去學下英文,都算幫到推post嘅,都算有貢獻。
keep up the good work!
所以支那用"回歸"一詞
拎澳洲passport做支那打手
有乜部門可以爆料等澳洲政府幫條仆街認祖歸宗
https://www.asio.gov.au/contact-us.html

不過你要搵到佢係邊個
的確上面有人叫你學英文 嗱我無呀 純粹係關心五毛式低質回覆洗果面版會對場論戰更差

問題係你果三點唔係independent 例如無心機睇長篇英文文章嘅人英文傾向差 (注意我係話傾向 唔係一竹篙打一船人) 降低閱讀門檻我認為會引嚟3點都無嘅人多於有1, 3而單純無2嘅人

由於樓主篇文個comment位未至於被洗版式攻擊 班支那回覆都尚算有條理 我覺得人海戰術低質回覆會影響觀感 但如果樓主係準備將篇文扔去更多人嘅平台 咁巴打你嘅建議就會有用
根本要不停出文
睇左新聞, 樓主好靚女
絲打記得一旦發現有咩可疑嘅間諜活動,要contact當地嘅FBI啊

Boston FBI Office:
201 Maple Street
Chelsea, MA 02150
(857) 386-2000

https://www.fbi.gov/contact-us/field-offices/boston
暫時反擊支那人既理據主要係中國干預香港內政,
撐你!繼續留多幾次言先!
絲打好波
好多中國人網上發癲回覆
答佢besides what we speak and what we eat we are totally different就得.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞