[借ac] 係美國新聞學院寫咗篇自己唔係中國人嘅文

1001 回覆
7430 Like 83 Dislike
香港人 多謝你
我之前上堂都直接同班支那人開片
nds係鳩d,自己要自由但一定唔比你話自己「唔係中國人」
幫推
Support,留個名先,諗吓comment 寫咩一陣返嚟搵返條link post 過去

Btw 我好想駁個expat 同啲中國人 ,但係咁一定會spam,有無spam restriction
支持

I AM FROM HONG KONG, NOT FROM CHINA.

上連登 , 學英文
正評係比樓主㗎勇敢,唔係好多人夠胆寫出自己所想㗎
如果你講緊喺連登或者啲濕鳩支那論壇度論戰 我會buy你個point
但而家面對國際audience你同五毛同樣策略同質素嘅話 喺其他讀者眼中呢班所謂香港人嘅comment同支那果啲咪無分別
咁唔係正正defeat咗樓主篇文想帶出嘅嘢咩 ie Hong Kongers are different from Chinese
可以考慮傘運果度加返中国如何破壞佢自己承諾既一國兩制
兩個point:普選,歴史文件
無 只要唔好爆粗同用fake identity
無需要去啲唔請我嘅publication做 同埋我係想幫外媒做香港新聞
香港應該要多更加多好似樓主你呢種人 引起更加多人注意香港
睇完 多五毛到仆街
啫係入籍左美國就唔係中国人
Support localism
Too long need time to read
加左你
文筆好好
支持
🇭🇰🇭🇰🇭🇰🇭🇰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞