19/20 Grant loan, Non means 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
申請左NLSPS
下星期去交野,想問見證人係咪只需要簽名就得,唔洗跟我一齊去交野?
打左幾次電話去學資處想問下野都冇人聽 DKLM
係 你本人就得
ok 唔該ching
下次試下接近5點先打去 實有人聽
我依幾日都係4點9先打 響左1分鐘都無 即刻有人聽
有無人可以幫我睇下聽日仲有無預約交文件既時間
預約左星期五想轉聽日 但怕星期五都無埋
我淨係幫你查到資助專上課程學生資助計劃(TSFS)/全日制大專學生免入息審查貸款計劃(NLSFT)
長沙灣政府合署:

(我今日先去完 都有人無預約都等到櫃台交野 唔洗咁擔心)
唔該巴打原來walk-in 都得
Walkin ok 但要等耐d 同埋要罰企排隊咁解
收到信要補交
有冇搞錯呀
"顯示帳戶在 2018 年 4 月 1 日至 2019 年 3 月 31 日期間所有提存記錄的各頁"
咁正正常常印簿仔一定有好大機會會俾超過哩個時間既資料
依家就要我書面說明係19年5同8月既資料
真係印多衰多
19年5月同8月?
8月都未到 時空旅行去未來?
咦 係喎
佢打錯字
要打上去問
係咪叫你補18年啊
但係點解仲要補俾佢 如果你本身交既資料有的話
要書面說明通常都覺得你有筆數好可疑(?)
所以要問下個由來
問題係09年5月果個又超過佐期間都要問
8月果個佢問既係18蚊 18蚊都要問點解真係唔知搞乜
你咁奇怪既 我申請左4年 4年都無俾人問過每條數喎。。。
係咪你or 你屋企 d支出/收入好奇怪?

09年5月? 今次時空旅行返左10年前?
18蚊就唔出奇 我之前得9.25都要問
你唔明架喇 係佢地眼中 你戶口有1蚊都叫有錢 都叫好rich
好煩呀
舊年我7定8月去交
我到今年2定3月先收到錢
成日問我d數點黎
但其實我交果堆資料係有講果筆數
佢係都要我print過張特燈攞筆指埋俾佢先得

今年5月都項過哂佢check既範圍又問我點解
其實佢地出錢俾你 佢地內部都會有record 做乜仲要問你d數點黎?
真係好奇怪喎 不如你問返佢地轉頭?
佢地欺善怕惡架 尋日我自己一個人上長沙灣個到
個老女人係咁咬住我唔放
但係人地隔離櫃台有老豆老母陪住 個職員聲都唔敢聲

不過我自己覺得 應該係你d資料滿足唔到佢
或者佢見你好多甩漏 又或者你要佢係咁叫你補交文件 所以先針對你(因為我都有試過 兩次)
佢地係成個正苦最harsh既部門黎架

至於最後今年5月單野 我真係唔知
你可以同佢講 點解唔係指定時間內既數都要問
你話依D係你既私隱黎 有咩留返下年再問 我下年再答你
我就yr4啦 下次搵唔到你啦靚仔
不過睇我媽想打去講下定息事寧人啦
我覺得係佢懶得搵同睇
因為真係好多婆乸數

我未試過要上去見面喎
所以我唔知啦
不過我今年第四年 四次都要補交 舊年最衰 要補兩次
連交信用卡錢 係月結單到顯示"THANK YOU"都要問係乜數黎

過埋今年就脫難啦 不過又跳到第二個社會地獄
乜咁岩 我黎緊都係yr4
如果係我老母既話 我老母實屌佢
班人唔屌唔兇下佢地唔得架

我都未見過面架 不過係佢係咁寄信黎 叫我補交 之類
我年年都要補交 不過好似你慘過我
有信用卡唔怪得佢咁煩住你 因為我無

我未甩難 仲要還錢
真係咁大鑊
家訪主任仲話已經冇問題
final year至咁
btw 唔該曬巴打
總之就唔信
咁即係點 直接唔批?
批左一半grant今年因為爛賭老豆有做保安所以得返half
無事既 你同學校個邊講一聲要defer學費就得架喇
其實defer學費真係好少事 唔洗咁擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞