19/20 Grant loan, Non means 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係 出左結果 你再跟住個金額黎申請就得

個status唔洗理 壞的
我依家4年前既申請仲係依個status
你寄左信 地址無錯就得
佢地收到信 仲要處理 要時間
之後會出通知書俾你
佢地會再處理 處理完 大約1-2個月內 你就會收到結果書
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭萬一咋
想問 grant 既loan 網上約交表滿哂 親身去 三點幾去會唔會冇哂籌 就deadline 過左先去交得唔得?
唔會無籌 不過要排隊排好耐
deadline前交比較好
deadline後交要睇你遇到咩staff 有d串到仆街唔會收你份表
Grant loan 無聲無氣
想問有讀summer sem係咪照計落下一年度 唔使理
即係我今年6-8月讀咗 係咪照計落19/20年度
我想問九月中已經upload曬文件上網
但而家都未收到接獲申請通知書係咪正常?
係 你學校係summer sem都無收你學費啦
我1x號交 2號已經收到通知書
會唔會打去問下好啲
2x號
星期一打去問下
其實我已經係申請免入息審查果個 冇理由唔批架....
唔清楚 我申請grant loan 所以唔知啲時間係咪同non mean一樣
唔會唔批嘅 係驚佢冇收到你啲文件姐
同埋我個陣係walkin交文件 唔知係咪因為咁會快啲
non mean唔係另一樣野黎咩 咩31000吖嘛
我都係九月十幾號網上upload晒啲文件,仲未收到接獲申請通知書,上兩個禮拜打咗去問,佢話大概上個禮拜會寄出,但係而家仲未有
我打算而家問
想問係咪唔使預約直接上去walk-in都得?
一向都係walkin
宜家先知原來有得預約
9月尾上門交咗文件 學資處寄信畀我話我冇交到文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞