19/20 Grant loan, Non means 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔該師兄
如果冇人可以做彌償人
可不可以自己做?
是不是要見主任

會不會好嚴格?
其實無人可以做既定義係:
1 你屋企人(全家)都係破產人士 仲未解除破產令
2 無收入 即係失業

你屋企人滿足到依兩個條件
而你又講到真係斷哂六親咁誇張既話
而咁岩個主任又信得你十足十 真係無親戚可以幫你做
咁你自自然然可以由你自己做彌償人
係要見主任
唔會好嚴格

如果主任聽你講既原因+上面兩個條件都符合哂
到時主任會再教你點做
都係寫封信俾佢 form都唔洗填 等佢自動過數落你戶口就得
點算
freshman non-mean loan過左申請deadline,今朝打去叫我留言
我依家照交左apply先係咪唔會批
代friend問

佢舊生想第一次申請grant loan,以為9月20先截止,但實際上已經截咗幾個月,咁佢仲有冇機會申請
如果申請grant loan,大陸有兩間屋計唔計入去?
照申左先
你係香港 大陸既野 關香港咩事?
自己諗下啦
仲有冇機?
朋友話學資處啲人check唔到保險 因為係私隱野
然後佢就無報保險資產 想問真定假
仲未收到錢 用左張大limit啲既信用卡交住先 希望我既方法幫到你
我係借免入息專上果個既
收到通知書但啲資料要幾時之前要交?
成家去哂旅行補唔到資料
佢地係我見證人/彌償人
屌你老母中撚晒伏
轉數快轉賬啲一蚊幾毫一百幾十嘅出入都要解釋
食屎啦學資處
有無人可以話我知 係咪文盲都可以做學資處?
我屋企人個戶口入賬已經寫明LONG SERVICE PMT
長期服務金 查下字典就知
佢老母寄封信嚟叫說明
條友係咪未試過比人投訴?
今年fm, 想問下我交晒文件申請grant loan,但係用佢個試算機計到冇grant loan比,係咪應該申請埋non mean先?
學資處係咁on9 第一次申請?
第四次申請
往年都係咁交去
今年條友特別on9
要解釋一大堆
有d主任係咁 要難為你
我之前都係咁 俾佢煩左一年

學資處係全個政府入面 最撚認真既部門
唔講仲以為 我d學費係佢地d糧到拎出黎
我想問 fasp洗唔洗還架?
我想問 fasp洗唔洗還架?

佢個網寫得唔清楚 睇完都一頭霧水
剛收到信 兩星期入比我
收到信叫我去面談係咩料有咩要注意
唔洗
所有grant唔洗還
覺得你全家/你本人盤數有d可疑既地方
約你上去chok下你 睇下有無講野會有出入既地方/唔同versions
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞