19/20 Grant loan, Non means 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
要預約㗎??
就咁walk-in去得唔得㗎....
walkin可以 但係要排好耐 要罰企咁排
建議你預約 大把時間俾你揀 幾點都得
唔該師兄
第一次申請grant loan
想firm下自己有冇漏證明文件

申請人身份證 學生證副本
申請人父母 兄弟姊妹 身份證 學生證副本
申請人入學通知書
申請人、父母、兄弟姊妹 收入證明副本(1/4/18至31/3/19)
申請人、父母、兄弟姊妹 存摺/月結單副本(1/4/18至31/3/19)
申請人户口卡正背面副本

請問有冇漏 同埋要唔要比住址證明?
乜要俾埋戶口卡copy咩
4年都無俾過喎
因為你月結單就會有你戶口number+你名

住址證明唔洗啦..

放鬆d 唔洗咁緊張
你有咩甩漏
佢都會不斷寄信追到你瘦 叫你補交
defer撚仲未收到結果通知書
佢係咪會firm埋你交幾多學費先會俾信
唔好意思呀今年year1第一次申請grant想問啲嘢
如果我由2019年嘅暑假直到而家返緊學都有keep住返pt
咁我係咪都要申報?
申報嘅話係喺邊到寫明自己有返pt?
麻煩哂大家
想問下grant loan份表(已交)填嘅資產金額大過證明文件嘅金額會唔會搞到我拎少咗grant loan
申請人既收入係唔計既,係咪一定要寫我唔知啦,不過我就會寫定以防萬一既
我通常會喺最後一個步驟 補充事項 嗰欄到寫我幾時返緊pt同會印張糧單比佢望望,不過真係比佢得個知字,對結果正常唔會好大影響
即係你交既證明文件副本同你網上申請填既數唔一樣?
我建議你打過去問清楚/同主任更正返好似會好啲 唔多唔少我諗會有影響
係呀
唔該你先
now or never
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
唔該哂
TSFS loan有疑問
頭幾年一直都搵我親戚做彌償人 (幾年都同一個)
但係近期因政治因素而同佢斷絕親戚關係
而我再冇第二個人可以做我彌償人

請問我應該點做
non means
我7月17號網上申請 交齊晒野
7月23收到佢確認信
到而家9月都無下文
如果想補領之前啲月結單係咪去銀行直接同佢講就得?
唔該哂
你屋企人幫唔幫到你做?
如果你屋企人係破產人士/無收入幫唔到你
你可以申請自己做
等多陣啦 7月23先收通知書
起碼都要等到9月尾/10月頭先有錢
係 去銀行俾錢就有
唔同銀行有唔同既收費
大約50蚊一張
但唔係話21日內會有結果通知書咩
政府做野 你唔係信啊嘛...
姐係豁免彌償人?請問係有form填定係要自己寫信
麻煩哂
係 豁免彌償人
由你自己本人做

無form填
要同follow你case個主任傾
睇下佢俾唔俾由你自己做
如果佢俾既話 佢會再教你下一步點做

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞