19/20 Grant loan, Non means 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
噚日收到了
我琴晚都收到接獲申請通知書了😂
想問下收到接獲申請後 有幾耐先會批筆錢 收到封申請信已是三星期前
封信有寫 至少60日
想問下如果屋企人問銀行借咗十萬佢哋會唔會問起或者要解釋點解要借
同埋係計落收入定資產
non mean 收到receipt of application之後幾耐會有結果? 佢又話21日內,但我9月頭就收到封receipt
我屋企試過 佢冇問我點解要借 淨係問我筆錢係咩嚟(因為我唔記得俾資料佢) 所以我嗰時候補資料就寫明係借貸同埋證明文件
想問下對你嘅grant 有冇影響
咁我又唔知wo 因為都未出結果
我都係今年借錢 今年申請
屋企冇錢交學費
可能有掛 證明你真係冇錢讀書先借錢讀
唔該師兄
絲打目前進度點,我都係啱啱先交文件申請grant
仆街學資處
8月去左稅務局拎入息證明
話要9月發出既先係有效證明書
屌佢老母
想問下稅單 係咪就可以係收入證明書
之前交左張稅單 叫重新申領
收入證明又話要填收入自述書
但張稅單乜唔係就係證明收入啦咩
被個仆街女主任搞到好煩
dklm
想問下交通津貼大概幾耐會出
正常打一份工就要一張稅單,兩份工就兩張稅單。
你屋企人係咪銀行戶口有稅單以外嘅收入啊?
如果係有其他收入而稅單無show出黎嘅,就要填收入自述書
non means嗰度嘅彌償人填左親戚,錢都受到,前幾日先發現親戚三月幾申請咗破產,我宜家可以點,好驚俾人告詐騙
non means嗰度嘅彌償人填左親戚,錢都收到,前幾日先發現親戚三月幾申請咗破產,我宜家可以點,好驚俾人告詐騙
打去問啦
想問我有申請車船津貼嘅 咁啱啱收到信攞Full Grant但無提過有車船津貼 係會分開通知定係點
原來大家都未有車津
上到去啱啱好收咗檔星期六又唔開
補交交件喺催辦信個日子交有無事
佢寫要嗰個日子前交
唔會有通知,十一月中到尾會收到錢
巴打幾時申請 到有信話批大概幾耐時間
我10月頭交左補交資料後 到依家都未有消息
我都有補交資料 之後一個月後就收到結果
我諗你都應該就快有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞