[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(161) 望下#1 先

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
多謝巴打 咁我試下原裝先
我自己點會有貨要清

我都唔坐貨
4核+1650都幾抵玩 full hd 大作中效 60 fps.
貓頭鷹無死錯人ga 個箱裝到唔好似我咁頂側蓋
noctua 300內唔得喇
不過300內都係果d
如果仲有舊版gelid tranquilo 應該都唔差
砌左機
想問下用Mac做second mon 主機project畫面入Mac得唔得?
imac /macbook 唔做到second mon
突然屎忽痕
諗住搵隻超平價sata SSD裝windows
之後拎返公司插USB入bios轉boot option #1開機
可唔可行

另外mac機會唔會都用得到

利申公司部廠機唔加/換得野又慢撚到仆街
試過係得ga 你部廠機無鎖bios
手動boot 入去 行usb3 都覺得慢
mac就唔知啦
external ssd 做boot device 未試過
windows 應該得
mac 果邊唔得
要透過bootcamp 再唔知搞一大輪野先整到
好似係
都好過隻hdd
windows set USB boot應該OK

mac我知要bootcamp
但係諗緊可唔可以唔用bootcamp
有啲用緊既mod因為版本問題
唔升得mac os version
搞到個bootcamp裝唔到win 10
係咪有人屌D15 風道唔好

$400同你收隻D15連雙風扇
VM 算
不過唔知你要個windows 做咩
堂精兩舊水放左D15s
利申幫同事收左
插hdmi都唔得
WTF....遲左出手收
半年咁濟
newegg見到sm961 1tb 149usd, 入唔入好
控屌
newegg見到sm961 1tb 149usd, 入唔入好
抵屌
屋企有隻mx500 500gb上次買落未用
@ssdcollector
岩岩換左2080ti
而家考慮換1080 144hz定普通4k月球好
各位巴打有冇咩意見 預算3-4千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞