[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(161) 望下#1 先

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咩叫貓 咩叫上水
仲有反人類的玄冰400呢
貓=貓頭鷹=noctua
水=water cooler
各位師兄我想問NZXT h200同h200i嘅差別大唔大 有冇必要買到h200i?
同埋唔該上一個post嘅巴打 應該會將x470轉450
我想問清楚你
你接受到打機果時幾度

機箱放邊

u12s 我依家4GHz@1.35V 就打機上70 一般用就4x度
但你開冷氣咪再涼多d

你覺得唔夠做先超囉 65TDP 唔超減 10-20度
AMD stock cooler只差400少少,不如頂住先遲啲有錢一炮上貓/水
留名換cooler 拔劍
咁intel stock cooler同佢比呢
Intel垃圾狗也不吊
隻cm212 好多人都多讚
其實比原裝好幾多?

Jumbo睇到好多版本 google左都唔識分 我唔洗要rgb 實用最重要

Cooler Master Hyper 212LED CPU Fan (RR-212L-16PR-R1) HK$ 229

Cooler Master Hyper 212 EVO
(RR-212E-20PK-R1)

Cooler Master Hyper 212LED Turbo CPU Fan (RR-212TK-16PR-R1) HK$ 280

Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition CPU Fan (RR-212S-20PC-R1) HK$ 299

三百都仲ok 邊隻好?
機箱係 define mini c
但值唔值得比高少少價錢去買
如果講散熱能力佢唔算高,但以佢個價去睇就多人讚
Budget 就上多少少買過好啲的
我公司機用緊,8400開全速都50度
乜50度好熱?
u12s都158mm...
過幾日收隻試試

呢隻有冇人用過 好唔好得過反人類400
intel stock cooler先50至60度
樓上仲話佢狗都唔屌呀
配中階cpu唔超頻其實可以接受呀
佢要涼
果時咪話8700 仲破百
thermalright 而家係唔係冇晒人用
而家thermalright廢到連大陸佬都唔用

性能唔講

QC係一個好大問題
8400緊係可以接受,你又冇講用咩U,依家上面講緊2700啊
當年spec03 157mm限高
我放到隻d14落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞