[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(161) 望下#1 先

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Ssd係970 pro 或 intel 900P only
你自己朋友都試過漏,都知呢D 係高危野,咁都唔買個好少少既, 係乜心態?
感謝巴打們先
都有機會玩下其他game 既 諗住有budget 整部好d咁姐
放工睇完你地d回覆再 search 下先
神喜打手堂精要推出去打靶
的確我會prefer 500g ssd + hdd
因為我有好多high res 歌 唔該巴打意見先

點解唔用塔
我用u12s +IPPC 起碼唔漏水
新手一問 想砌部主機for 玩下LOL APEX 做下文書處理
CPU :I5 9400F 2.9>4.1GHz 9MB
MB: ASUS H310 2DIMM (MAX 32GB)
RAM:兩條8GB DDR4 2666MHz
SSD:480GB SATA3 SSD
GPU:GTX1660 6GB GDD R5
PSU:500W 12CM ATX
佢送埋機箱
Windows10 home
Total:6680$
想問部機夠唔夠做 同埋值唔值

不了
神喜我屌佢老母垃圾killer lan
成6舊喇
俾多一舊買u12a啦

你free野拎出黎講
穿甲彈先free
其他野自己買
h310 不了psu 九成伏 機箱留名焗爐
Ok放ippc 12吉邊換取
聽晚吉邊宵夜
聽日再算
星期日去砌呢套野, 想問下巴打意見, 間唔中會打下機(唔係大型 online FPS)最多都只係 1080P 60fps, 1660TI 應該夠有突好多, 不過唔會成日換機諗住至少玩 5-6年, 反而用下autocad, VM, 唔超頻但會加多個 Noctua NH-U12S CPU Fan , 一次執晒係未都係黃金抵D? 我應該找中央田, 旺角就珍寶
丁丁有冇伏?
伏到嘔
萬二玩到9700k加2060
巴打差唔多萬一
師兄 想問咁有冇啲價錢差唔多又好少少嘅建議
扣番printer同dvd 得9k
9400+2060啦
1660玩都2年都偷笑啦
上z370/90啦 反正你用k u
一係落追9400f

改到咁, 9400行program eg: PS/ Autocad ... 會唔會差好遠? 2060 對行program 有冇大幫助? eg: autocad? 第時仲會行3D program
公司部機run program 好勁但 config 太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞