[背囊撚][5]背囊有潮流但不要盲目跟隨

1001 回覆
30 Like 20 Dislike

對呢個袋有興趣
上網睇幾個網啲價錢都唔同仲差幾遠
想知邊到有正貨買
lifesportshk
有無d裝工具既袋 簡單d講想承托力高d既袋,最好香港有
小眾野邊會有老翻
如果買背囊主要係旅行做backpacker ,50-60L會唔會太跨張或者用唔著?市內/景點為主。
主要係去5-10日旅行,住洒店為主,hostel 為副。
求推介,目前正考慮買overlander ...筆直1k-1k5
求巴打介紹,想買個斜揹袋,旅行用
會放iPad mini,銀包,護照等等濕碎野
同個斜揹袋想放埋個 packable既背囊(都想搵巴打介紹下。放外套/戰利品為主)
最好香港買到,想睇下實物。
戰利品
睇唔到個膽
都係旅行用 可以買完野放落去 好似模型盒/衫褲/食物等等
咁都要幾大個wo,我會推 Mission workshop / lbbj
SPLITPACK 都可以諗諗
唔係去好耐 35都可能夠
諗緊Fjallraven RAVEN 20 backpack 定係 Herschel Retreat Backpack
181cm高會唔會揀RAVEN 20會唔會太細
多數返學同出街用
求各巴打意見
求推薦上網睇咗幾日都係冇乜心水
想買個背囊裝到15.6吋macbook 筆直1000 左右
用途就其實冇咩特別 返工裝少少文件咁 旅行就都係passport 遮 銀包鎖匙 外套 嗰堆濕碎嘢handcarry 拎上機咁
打算正常size 因為都唔多嘢裝 但太細個咩上背又好似唔好睇
個款想斯文啲 就暫時睇中incase city 正常size
但望耐咗外型design好似太普通 同埋聽講周街都係
incase city 個d 又真係幾齋

我會推 Aer Day Pack, link below

https://www.aersf.com/day-pack-black
之前睇過但都係覺得齋不過都係考慮範圍之一
仲有冇推介
認真, $1,000 又真係幾難揀款, 個人好少會揀d 太花嘅袋

想斯文又要唔齋真係唔多選擇
不如咁啦, 你睇d 個面有魔術貼嘅袋, 自己買d章黎 customize 好過啦
不如咁啦, 你睇d 個面有魔術貼嘅袋, 自己買d章黎 customize 好過啦
咁又係你講得啱
咁aer 嗰隻用耐咗外面塊皮會唔會好多花痕
另外點睇MR 呢隻?有隻都係類似用上面aer嗰種皮 不過搵唔到圖 類似咁:
呢d個款似軍用袋, 點解你會覺得同斯文會有關係
咁睇嚟都係得返兩個選擇
邊兩個選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞