[背囊撚][5]背囊有潮流但不要盲目跟隨

1001 回覆
30 Like 20 Dislike
有無巴打知道f/ce個官網送唔送香港
見到樂天有,但擔心係假

啱啱先讚完佢夠襟,拖極都唔爛,轉個頭俾我發覺有個窿仔,我諗應該係整個背囊嗰時𠝹多咗下,搞到我而家又要搵嘢封翻個窿
Anello 本身d設計簡單,而且材質選擇比較多,好受女仔歡迎嘅,邊隻款其實分別唔大,要注意係仿皮款望落去會好靚,但相對上唔太耐用,保養得唔好最多3年

但妳追求肩帶好舒服嘅未必係首選

妳有咩要求我再諗
筆直多少?
近排睇中呢個

但係我178高 咩個40cm高既背囊個比例會唔會好奇怪
$800-1000內
肩帶舒服正常就夠,唔洗太過舒服,因為之前條肩帶太薄先搞到唔舒服。
個款靚都重要
妳之前揹邊隻袋

唔知個名可唔可以影條帶嚟睇下
係Adidas嘅女裝款

我唔係太清楚,因為個袋唔係我揹
揾廠整?
人手整
有興趣可以search下myog呢個subreddit
一分錢一分貨啊 睇岩邊款
無野放但 大背囊先古怪
得一間店(倉都係埋到)
無咩display 唔係show room黎
但佢個網有的貨
係旺角店都有 可以俾圖叫佢拎出黎俾你睇
有冇巴打揹過F/CE , 點睇呢個
我搵到解決方案

Highlight 係 main compartment zip 位

背囊係doughnut Sturdy, 大約20 L 左右
內膽係 manfrotto sholder bag A5, 放一機兩鏡 (X70-200)

貪佢可以側開直接喺內膽攞 dslr, 同埋如果背囊唔夠位,內膽可以當 shoulder bag 用

打算買呢個去旅行
Ching有無啲係3-4日快閃旅行背囊介紹?
可以上到機
裝吓衫同啲啲手信就夠

Thanks
如果唔計型唔型

MR 3 day assault 啦
上到機,有背負我咩住啲戰利品通街走
但次次打開袋都要放落地

嚟緊去旅行諗住一個袋搞掂曬
現時考慮PeakDesign Travel Backpack 或者 GORUCK GR2
希望可以放埋腳架

有冇巴打用過呢兩個袋有咩建議?
巴打自己整咁勁
要有2個位放15.6吋laptop同ipad,2本書同筆記,風褸加一套衫褲,遮同水樽放側面或裏面都可以,有多一格放雜物(眼鏡盒/耳機等等)最好無野既時候都係企身
goruck既話建議你真係試用下先
淨係個袋都2kg幾喎
PD都係2KG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞