[背囊撚][5]背囊有潮流但不要盲目跟隨

1001 回覆
30 Like 20 Dislike
我以為外國野不過想睇一睇實物先

買咗呢個返學用
銅鑼灣名店坊間 Log-on 見過有代理 e 個牌子,可以試下打去問問.
想買個返工背囊,Smart Casual,平時會拎以下嘅嘢
1. Surface Pro + 配件
2. 波衫,一對鞋,乒乓球拍
3. 希望有多啲立雜嘢位。

如果出街都用到就最好 求手足指點
Btw 矮撚得168,希望唔好太大個
13L 睇片幾好
搵日去睇下實物先
支持本土品牌
發夢我都有用
一來夠輕身, 走都走得快過d 狗
二來爛左唔心痛……40蚊
如果想買個65L 背囊 應該上外國網買定香港門市買好
push
咁大個 運費都幾甘...
巴打們想問下防水有冇咩bramnd推薦
Focused space 全黑
想問下有無人幫襯flightlineshop
係未可信
https://www.carryology.com/insights/press-kit-what-to-pack-when-youre-covering-the-hong-kong-protests/

Carryology與我哋港人同在
大家對背囊嘅選擇,carryology表示唔錯
上amazon 睇65L ospreys 都千五兩千好似又同香港差唔多
the brown buffalo hillside 好似唔錯
但係搵唔到review

新款聯乘,唔知幾錢呢
Karrimor平
Fce 貴
加埋應該都係貴

買左個
Patagonia
原本諗住買個新袋,
點知比我係屋企個櫃度搵到個袋,
幾年前喺日本買收埋咗一直冇用,

但係個袋嘅個扣爛咗

有冇人知邊到有類似個扣買
http://www.alexkwa.com/able-carry-daily-backpack/?fbclid=IwAR2QnlSHhCMOzbDp9Y5ZEc4v3viUMu3dB64ODRZJyZmWFkm9gOQKT4U6VHc

上面有巴打話買左Able carry daily pack, 想問下有無咩comment? 香港有無門市可以試?
6月頭用到依家
佢寫20L但用落唔似20L,因為袋入面好窄
裝下日常野還好,但如果喺街買咗野而個包裝稍微大些少,都已經放唔到入袋
同埋如果前/後面嗰格放多少少野,另一格係會變得更少位
不過如果你唔係拎好多野出街,除咗空間問題之外日常用係唔錯
Adidas Ops 3.0樣衰咁多
thanks

巴打係官網訂直送? 想睇下實物但好似無實體店 / 代理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞